Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2010. 23:00:03
3:0

Villarreal lako slomio Dinamo, proljeće još uvijek moguće

Dinamo je od goreg poraza spasio Ivan Kelava koji je obranio nekoliko odličnih udarca Villarreala

Dinamo-Villarreal
Dinamo-Villarreal (Ronald Gorsic / CROPIX)

Nogometaši Dinama nisu uspjeli parirati Villarrealu u predzadnjem kolu po skupinama Europske lige. Od momčadi koju su uvjerljivo dobili u Maksimiru, Modri su na gostovanju izgubili 3:0 uz vrlo lošu igru u drugom poluvremenu. 

Nakon solidnog otvaranja utakmice i dvije izgledne prilike, prvi veliki šok za Dinamo uslijedio je u 25. minuti kada je Ivan Kelava u kaznenom prostoru nespretno srušio Marca Rubena. Sudac je Kelavi dao žuti karton i dosudio penal za Villarreal kojeg je realizirao Giuseppe Rossi. 

Kelava se potom iskazao s nekoliko odličnih reakcija i tako zadržao Dinamo u igri do 62. minute kada je mrežu zatresao Ruben koji je pretrčao Tonela i Bišćana. Villarreal je ponovno zabio deset minuta prije kraja susreta, a strijelac je bio Rossi.

Igor Bišćan je u 86. minuti zbog igranja rukom zaradio crveni karton te izgubio pravo nastupa protiv PAOK-a. Jedanaesterac Senne obranio je sjajni Kelava.

Dinamo porazom nije izgubio izglede za toliko željeno proljeće u Europi. U posljednjem kolu u Maksimir dolazi PAOK, koji je protiv Cluba Brugge odigrao 1:1. Dinamu za prolaz 15. prosinca treba minimalna pobjeda. 

Europska liga, skupina D

1 Villarreal  5 +2 9
2 PAOK  5 +1 8
3 Dinamo  5 0 7
4 Club Brugge  5 -3 3

02.12.2010. 23:00:03
http://metro-portal.hr/villarreal-lako-slomio-dinamo-proljece-jos-uvijek-moguce/52113/