Život
AUKCIJA

Prodaje se najveća zlatna kovanica na svijetu

objavljeno prije 14 godina

Najveća zlatna kovanica na svijetu - teška stotinu kilograma i s 53 centimetra u promjeru, naći će se na dražbi 25. lipnja u Beču, objavila je aukcijska kuća Dorotheum. "Novčić"… više »

DEUTSCHE WELLE

Studij po Bolonji - kako spojiti učenje i posao?

objavljeno prije 14 godina

Prvostupanjski studij po novom, bolonjskom sustavu visokoškolskog obrazovanja, vrlo je intenzivan. Puna satnica ostavlja malo vremena za bilo što izvan studijskih aktivnosti.… više »

JEDINSTVENA ULAZNICA

Turisti Dubrovačkom karticom mogu razgledati cijeli grad

objavljeno prije 14 godina

U svim kulturnim ustanovama u vlasništvu grada Dubrovnika i svim informacijskim uredima Turističke zajednice grada od danas se može kupiti "Dubrovačka kartica", jedinstvena ulaznica… više »

SECOND HAND

Stvari koje ne bismo trebali kupovati rabljene

objavljeno prije 14 godina

Second hand odjeća i predmeti mogu biti odlična prilika za uštedu, pogotovo u nestabilnim, kriznim vremenima. Časopis U.S. News u novom broju donosi popis predmeta na kojima ipak ne… više »

LOFAR

Pušten u rad najveći radio teleskop u svijetu

objavljeno prije 14 godina

LOFAR (Low Frequency Array) teleskop je tehnološki napredan i inovativan radioteleskop koji ima mogućnost detektirati zračenje niskovalnih radiofrekvencija (od 10 do 250 MHz). Teleskop… više »

VELIKI RAZMJERI

Depresija će uskoro biti glavni zdravstveni problem

objavljeno prije 14 godina

Međutim, razlog nije u jačanju imuniteta svjetske populacije, već u tome što će navedene bolesti preteći depresija. Uz depresiju na vrhu će biti i njoj slični psihički poremećaji. To… više »

DRAGOCJENA TEKUĆINA

Čaj bi mogao biti eliksir za dug život

objavljeno prije 14 godina

Prema pisanju magazina "Journal od American Medical Association", ljubitelji čaja imaju manje šanse da obole od bilo koje vrste kardiovaskularnih bolesti. Postoje jasni dokazi da je… više »

ŽIVOT PIŠE DRAME

Sestre se susrele nakon 68 godina

objavljeno prije 14 godina

Araxa Sniderits (88) rekla je za agenciju dpa da se sastala sa svojom sestrom Susannom ovoga tjedna u Ukrajini. Sussana je krenula u potragu za svojom sestrom uz pomoć ruske televizijske… više »

EMOCIONALNA POVEZANOST

Može li žena oprostiti prijevaru?

objavljeno prije 14 godina

Drugim rječima, seks na jednu noć je jedna stvar i s vremenom žena može oprostiti prijevaru, no duža emocionalna povezanost je drugačija. Jer ono što žena ne može oprostiti, jest… više »

BEZ SRAMA

7 stvari koje morate reći ginekologu

objavljeno prije 14 godina

Ipak liječnici moraju znati o čemu je riječ kako bi vam mogli pružiti adekvatnu pomoć. "Ne pitamo vas o broju seksualnih partnera ili o tome jeste li imali pobačaj kako bi vas osramotili.… više »

BIOSENZORI

Donje rublje koje vam može spasiti život

objavljeno prije 14 godina

Naime, na njima se nalazi elektronički biosenzor koji mjeri krvni tlak, otkucaje srca i ostale vitalne znakove tijekom stalnog kontakta s kožom. Tehnologiju je razvio nano-inženjer, profesor… više »

krumpir salata
TAJNA JE U ŠKROBU

Krumpir salata spašava život

objavljeno prije 14 godina

Način za smanjenje rizika od dobivanja raka kojemu se izlažete svaki put kad „okrenete roštilj" bio vam je pred nosom sve vrijeme - krumpir salata. Istraživači sa… više »

facebook otkaz dru
PAZITE ŠTO GOVORITE

Koristite li Facebook kao ispušni ventil za poslovne frustracije?

objavljeno prije 14 godina

U posljednje vrijeme nerijetke su situacije u kojima se poslodavce potiče (iako to rade i samoinicijativno) da poduzmu pravne korake protiv zaposlenika koji ih ocrnjuju putem… više »

SUNCE I JUŽINA

Biometeorološka prognoza od 12. do 15. lipnja

objavljeno prije 14 godina

Visoka temperatura i južina uzrokovat će sutra nepovoljne biometeorološke prilike osobito u kontinentalnom dijelu zemlje. Zbog toga se savjetuje izbjegavanje većih napora, duljeg… više »

kockanje kasino ovisnost
UZORI I GENI

Otac vam je kockar? I vi biste lako to mogli postati

objavljeno prije 14 godina

Šanse da pšostane kockar su velike ako vam je barem jedan od roditelja ovisan o takvoj vrsti zabave, tvrdi jedno australsko istraživanje. Već je poznato da geni igraju važnu… više »

skrolaj na vrh