Život
SPORTSKA PREHRANA

Što jesti nakon treninga?

objavljeno prije 14 godina

Redovito bavljenje sportom i ispravna prehrana najbolji su i najzdraviji put do lijepog tijela. Hrana ima posebno važnu ulogu za naknadno sagorijevanje kalorija, koje traje oko deset sati… više »

TJELESNA AKTIVNOST

Šveđani se najviše bave sportom, Grci su najljeniji

objavljeno prije 14 godina

Na ljestvici najljenijih stanovnika Europske unije na čelu su se našli Grci i Bugari dok Talijani i Portugalci dijele treće mjesto, izvijestila je agencija ANSA u nedjelju.… više »

NIZ KOMPLIKACIJA

Steve Jobs: Vjerojatno ćemo morati povući novi iPhone 4

objavljeno prije 14 godina

Vijest koju je objavio britanski Daily Mail ipak je izgleda lažna. Poruka koju su mnogi zgroženi korisnici zamijetili na Twitteru ne dolazi s profila Stevea Jobsa, već s lažnog profila kakvih… više »

ZABAVA ZA SVAKOGA

5 najboljih stranica s besplatnim video igrama

objavljeno prije 14 godina

Premda takve igre nisu tehnički napredne kao one s PC-a, PlayStationa ili Xboxa, može se naći vrlo zanimljivih primjeraka. Napredak u besplatnim igrama, poput 3D grafike, grupnog online… više »

BLOKADA REAKCIJA

Botoks vas čini emocionalnim zombijem

objavljeno prije 14 godina

Ipak, novo istraživanje sugerira kako serum protiv bora može utjecati na mogućnost recepcije emocija. U studiji, volonteri koji su primili injekcije botoksa imali su mnogo manje reakcija na… više »

ISTI RAZLOZI

Zijevanje se prenosi s čovjeka na psa

objavljeno prije 14 godina

Po znanstveniku Atsushiu Senju sa Sveučilišta u Londonu, psi su podložni da se "zaraze" zijevanjem jednako kao i ljudi. Pritom je posve nevažno zna li pas osobu koja zijeva ili ne:… više »

NEZNANJE, STRES, UMOR

Najčešće liječničke pogreške

objavljeno prije 14 godina

Broj liječničkih pogrešaka u stalnom je porastu, pokazuje statistika Njemačke liječničke komore koja je prošle godine zabilježila 2184 pogrešnih dijagnoza i fuševa… više »

ZABRINJAVAJUĆE

Amerikanke se sve više odlučuju na život bez djece

objavljeno prije 14 godina

Više Amerikanki danas, nego prije 30 godina, ne želi imati djecu, pokazuje najnovije istraživanje. Oko 20 posto odraslih žena nema djecu, u usporedbi s deset posto 70-tih godina… više »

KUPANJE NA 200 METARA

Iz najvišeg bazena na svijetu pruža se prekrasan pogled na Singapur

objavljeno prije 14 godina

Hotel Marina Bay Sands u Singapuru sastoji se od tri individualna nebodera koje međusobno spaja 340 metara dugačak "brod" na visini od 200 metara u kojem su smješteni razni zabavni… više »

ČUDNA PONUDA

Neobične usluge na internetu - od otmica do virtualne besmrtnosti

objavljeno prije 14 godina

Treba vam netko tko će umjesto vas stajati u redu ili želite proživjeti pravu otmicu u stilu akcijskih filmova? Nema problema, na internetu postoje podzeća koja nude upravo takve i još… više »

CRNI SCENARIJ

Hoće li čovječanstvo izumrijeti za 100 godina?

objavljeno prije 14 godina

Profesor Frank Fenner, isti znanstvenik koji je usadio virus miksomatozu u zečeve kako bi kontrolirao njihovo razmnožavanje još 1950-tih, smatra kako se u obzir mora uzeti utjecaj… više »

KAKO, ZAŠTO

Činjenice koje niste znali o vuvuzeli

objavljeno prije 14 godina

Vuvuzela je, osim samog nogometa, izazvala najviše zanimanja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Velika većina tih instrumenata proizvodi se u Kini, i unatoč činjenici da se na… više »

OPASAN SPORT

Svingeri imaju veći rizik od spolnih bolesti nego prostitutke

objavljeno prije 14 godina

Znanstvenici koji proučavaju svingere, parove koji redovito mijenjaju seksualne partnere i sudjeluju u grupnom seksu, kažu da je kod njih zabilježen veći postotak infekcija koje se prenose… više »

ŽIVČANA NERAZVIJENOST

Fetus ne osjeća bol prije 24. tjedna trudnoće

objavljeno prije 14 godina

Fetus ne može osjećati bol prije 24. tjedna gestacijske dobi - objavili su to britanski znanstvenici.  U istraživanju britanskog kraljevskog društva opstetričara i ginekologa… više »

PREVIŠE UMARA

Sedam minuta je optimalno vrijeme za seks

objavljeno prije 14 godina

Suprotno popularnom mišljenju, seks u trajanju od 10 do 30 minuta smatra se previše dugim. Autori studije, Eric Corty i Jenay Guardiani objašnjavaju: "Interpretacija… više »

skrolaj na vrh