« Život
objavljeno prije 14 godina
SNAGA UMA

Hipnoterapija - mršavljenje u snu

Bliži se ljeto i namjeravate popraviti svoju figuru? Možda je upravo hipnoterapija idealna metoda za vas

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

mršavljenje

,

ljeto

,

hipnoterapija

Skidanje kilograma u snu čini se kao znanstvena fantastika, međutim jedna žena tvrdi kako je upravo pomoću hipnoterapije izgubila 6 kg u mjesec dana. Britanka Suzie Gibbs težila je 95 kg, a ni beskonačne dijete nisu joj puno pomogle.

Nakon što ju je kiropraktičar upozorio da riskira doživotnu bol i probleme s leđima ukoliko ne smršavi, Gibbs se podvrgnula hipnozi tijekom koje je zamišljala kako vježba u snu. Tvrdi da je u mjesec dana izgubila 6 kg. Nakon toga izgubila je još 15 kg pomoću ove metode, a vratio joj se i entuzijazam za vježbanjem. Transformacija je uključivala tri seanse tijekom kojih je vizualizirala tjelovježbu.

Osim toga, svaku je noć slušala i hipnotički CD kroz period od mjesec dana. Program ˝vježbanja u snu˝ bilo je toliko efektivan, da su joj se mišići stezali dok je spavala, a metabolizam se ubrzao, što znači da je brže sagorijevala kalorije.

˝Prva misao mi je bila da je sve to vrlo sumnjivo, no istini za volju, bila sam očajna i željela sam probati. Sanjala sam kako trčim ili vozim bicikl, i kako su rezultati počeli dolaziti, osjetila sam potrebu da vježbam i tijekom dana, nešto što nisam radila cijeli život˝, objašnjava Suzie.

Maria Clyne, hipnoterapeutkinja koja je pomogla Gibbs, navodi kako su studije pokazale da vizualizacija izvođenja neke aktivnosti potiče mozak da se ponaša kao da se to doista događa. ˝To je razlog zašto vrhunski sportaši provode samohipnozu da ostvare rezultate. U svojem mozgu stvaraju neuronske puteve kako bi si olakšali stvarne aktivnosti.˝

Ukoliko vam hipnoterapija ne uspije, isprobajte efikasnu Dukan dijetu

24.05.2010. 14:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh