« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Opet problemi

Microsoft istražuje "crni ekran smrti"

Iz kompanije su potvrdili da istražuju specifičan problem koji pogađa njihov najnoviji operativni sustav

(Wikipedia)
Više o

Microsoft

,

Windows 7

,

problem

,

crni ekran smrti

Problem znači da korisnici Windows 7 vide potpuno crni ekran kada se ulogiraju u sustav. Microsoft proučava izvješća koja sugeriraju da problem uzrokuje posljednja nadogradnja sigurnosnog sustava.

Prema nekim navodima problem također pogađa Vistu, XP i ostale sustave. Kompanija Prevx, koja je angažirana da riješi problem tvrdi kako je moguće da su pogođeni milijuni korisnika. ˝Korisnicima je savjetovano da u krajnjem slučaju pokušaju ponovo pokrenuti sustav, no nadamo se kako ćemo ovaj problem uspjeti otkloniti˝, izjavio je direktor kompanije Prevx, David Kennerley.

Kennerley tvrdi kako njihovo rješenje ne radi u svim slučajevima. ˝Uzroci mogu biti različiti. No ako vam se crni ekran počeo pojavljivati posljednja dva tjedna nakon nadogradnje ili nakon pokretanja nekog od antivirusnih programa, onda će naše rješenje vjerojatno funkcionirati.˝

Tvrdi kako je kompanija otkrila najmanje 10 različitih uzroka koji će pokrenuti crni ekran, a oni se navodno već godinama pojavljuju. Glasnogovornik Microsofta izjavio je kako problem ne odgovara niti jednom do sad poznatom.

01.12.2009. 16:45:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh