Zdravlje
zdrava i fina

Stevia - prirodno sladilo bez kalorija polako stiže u Hrvatsku

objavljeno prije 15 godina

Stevia Rebaudiana, biljka iz porodice krizantema dolazi iz Brazila i sjeveroistočnih dijelova Paragvaja. Guarani Indijanci koriste je od pradavnih vremena za liječenje rana, visokog tlaka i… više »

Povećani rizik

Najopasnije je pušenje odmah nakon buđenja

objavljeno prije 15 godina

Američki znanstvenici mjerili su nivo kotinina, nusprodukta nikotina koji reflektira rizik od razvijanja raka pluća. Otkrili su da čekanje da se zapali nakon doručka smanjuje količinu ove… više »

Balans i umjerenost

Vegetarijanska prehrana ključ je dugog života

objavljeno prije 15 godina

Znanstvenici su dugo pretpostavljali da prehrana s manje kalorija, otprilike 60 posto ispod normalnih potreba, može produžiti život. No tim britanskih znanstvenika nedavno je otkrio kako se… više »

nije valjda

Dječje dude uzrokuju ovisnost o cigaretama?

objavljeno prije 15 godina

Već je poznato da dugotrajno i često korištenje dječjih dudica kao posljedicu može imati deformaciju desni i zagriza. Nedavno su znanstvenici došli i do zaključka da djeca koja… više »

Vino, alkohol, slavlje
Blagotvoran efekt

Crno vino čisti zube

objavljeno prije 15 godina

No znanstvenici tvrde kako bi crno vino zapravo moglo biti korisno za zube. Naime, otkrili su da sadrži kemikalije koje sprječavaju hvatanje štetnih bakterija. Studija sugerira kako… više »

izolacija

Usamljenost je zarazna

objavljeno prije 15 godina

Usamljenost je zarazna kao gripa, utvrdili su znanstvenici sa sveučilišta u Chicagu, San Diegu i Harvardu čiji su zaključci objavljeni u novom broju časopisa "Journal of Personality… više »

Bez magičnih moći

Pivo je jednako korisno kao i voda

objavljeno prije 15 godina

Ne samo da će vam koža izgledati bolje, nego može pomoći gubitku suvišnih kilograma, izbacivanju toksina iz tijela i prevenciji glavobolja - barem tako smatra većina ljudi. No,… više »

istina ili laž?

Korištenje dezodoransa ne uzrokuje rak

objavljeno prije 15 godina

Često slušamo kako razni proizvodi koje upotrebljavamo loše utječu na naše zdravlje, a neki čak i potiču razvoj raznih bolesti poput raka. Isto tako, vrlo često takve… više »

Odgovornost i empatija

Kućni ljubimci blagotvorno utječu na ljude

objavljeno prije 15 godina

Samo posjedovanje kućnog ljubimca smanjuje stres i posljedično tome vjerojatnost pojave neke bolesti. Psi svoje vlasnike tjeraju na kretanje. Životinje mogu pomoći da se djeca nauče… više »

Svakodnevno vježbanje

Ostanite fit uz osobnog trenera psa

objavljeno prije 15 godina

U prosjeku šeću sa psom dva puta dnevno po 24 minute, što je ukupno 5 sati i 38 minuta tjedno. Uz sve to prosječni vlasnik izvodi psa tjedno i na tri duge šetnje, čime se… više »

istezanje i opuštanje

Bavite se yogom za zdravlje vašeg srca

objavljeno prije 15 godina

Varijabilnost srčanog ritma odnosi se na promjene u otkucajima srca. Zdrave osobe imaju visoku varijabilnost srčanog ritma, dok je vrlo niska varijabilnost znak srčanih anomalija. Najnovije… više »

nada za sve

Lijek protiv raka skriva se u amazonskoj prašumi?

objavljeno prije 15 godina

Tim znanstvenika koji već nekoliko godina proučava amazonsku prašumu tvrdi da njezina bogata vegetacija može pomoći u pronalaženju novog lijeka protiv raka, prenosi Reuters. Daleko su… više »

brazilska tradicija

Čaj od mente izvrstan je protiv bolova

objavljeno prije 15 godina

Brazilski iscjelitelji odavno čaj od mente koriste kao lijek protiv bolova, a istraživanje britanskog Sveučilišta u Newcastleu pokazalo je da je ovaj ljekoviti čaj bolji za liječenje… više »

Osmjeh na lice

5 načina kako izbjeći ispucale usnice

objavljeno prije 15 godina

5. Izbjegavajte nepovoljne vremenske prilike - premda nećete biti stalno u mogućnosti ostati kod kuće tijekom hladnih, vjetrovitih dana, to zasigurno može pomoći. Usnice su posebno osjetljive… više »

pazite

Potiskivanje ljutnje loše je za srce

objavljeno prije 15 godina

Švedski znanstvenici objavili su studiju u kojoj tvrde da kod muškaraca postoji snažna povezanost između potisnutog bijesa i bolesti srca. Istraživanje objavljeno u Journal of… više »

skrolaj na vrh