Svijet
KATASTROFA

Kriminal i horor sa psima za borbe u središtu Splita

objavljeno prije 18 dana i 18 sati

Nakon što je policija objavila da je na jednoj lokaciji u Splitu pronašla 67 pasa i dva vuka, udruga Prijatelji životinja ukazuje da sve informacije upućuju da se radi o psima… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. ožujka

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Halleyev komet koji svakih 75.3 godine 'posjeti' centar Sunčevog sustava, prvi je put zabilježen 240. godine pr.K. u Kini, a astronomi su ga tom prilikom optužili za smrt svoje carice. U… više »

ZAPAMTITE

Veganski uskrsni recepti i apel za nekupnju kunića

objavljeno prije 19 dana i 9 sati

U ovo vrijeme pred Uskrs, kada se masovno kupuju šunke, jaja i janjetina, Prijatelji životinja podsjećaju da se Uskrs može proslaviti bez okrutnosti prema životinjama: „Mnoge… više »

ZANIMLJIVO

Tko ima korist od (pre)skupog kakaovca?

objavljeno prije 19 dana i 18 sati

Svjetska cijena kakaovca se godinama vrtjela negdje oko 2.500 dolara, ali već prošle jeseni je počela rasti. No to još nije bilo ništa u usporedbi s ovom godinom:… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. ožujka

objavljeno prije 20 dana i 2 sata

Na današnji dan 1798. formirana je jedna od najutjecajnijih i za život najpoželjnijih europskih zemalja, Švicarska. Oko osamdesetak godina kasnije kraljica Victoria otvorila je… više »

KATASTROFA

Produljenje odobrenja za koćarenje tragedija je za Jadran

objavljeno prije 20 dana i 10 sati

Svjetski dan za okončanje ribolova obilježava se zadnju subotu u ožujku radi edukacije o razornim učincima ribolova na zdravlje planeta i konačnog cilja - zabrane ribolova svuda u svijetu! No… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. ožujka

objavljeno prije 21 dan i 2 sata

Na današnji dan 1794. za javnost je otvoren pariški muzej Louvre. Iako je službeno otvorenje bilo u kolovozu 1793., običan puk je pristup muzeju imao samo tri dana u tjednu.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. ožujka

objavljeno prije 22 dana i 2 sata

Papa Klement V., koji je u povijesti ostao upisan kao papa koji je 'rimsku kuriju' iz Rima preselio u Avignon i osoba koja je ukinula viteški red Templara, 1309. godine je, uslijed… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. ožujka

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

1830. godine u Palmyri u New Yorku izdana je Mormonova Knjiga prema kojoj je Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana poznata i kao Mormonska Crkva koju je 6. travnja iste godine osnovao… više »

COOL

Hrvatska ima 95% prirodnih šuma

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Ukupna površina šuma i šumskih zemljišta u Hrvatskoj iznosi 2.759.039 hektara, što čini 49,3 posto kopnene površine države. Od toga je 2.097.318… više »

EHHH...

Samo sedam zemalja u svijetu ima čisti zrak

objavljeno prije 23 dana i 18 sati

Od 134 zemlje i regije obuhvaćene izvješćem, samo njih sedam - Australija, Estonija, Finska, karipska Grenada, Island, Mauricijus i Novi Zeland ispunjavaju ograničenja o… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. ožujka

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Jedan od najpoznatijih engleskih kraljeva Richard I. Lavljeg Srca, uz francuskog kralja Filipa II. i njemačkog cara Fredericka I. Barbarossu jedan od ključnih sudionika Trećeg križarskog… više »

ZNATE LI?

Što je zapravo pasivna kuća?

objavljeno prije 24 dana i 13 sati

Kad već ne živimo u tropskim regijama, jasno je da naše kuće, radionice i urede tijekom hladnih dana moramo - grijati. A to se uglavnom događa uz pomoć fosilnih izvora energije, poput… više »

HMMM...

Povratne naknade za limenke i plastiku - pogrešna stvar?!

objavljeno prije 24 dana i 18 sati

EU ima za cilj postati broj jedan u borbi protiv zagađenja plastikom. Ovaj su mjesec najavljene mjere vezane uz ambalažni otpad te bi se do 2035. trebala postići 100 postotna stopa… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. ožujka

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

James I. postao je 1601. godine prvi britanski kralj koji je istovremeno vladao Engleskom, Irskom te Škotskom kao James IV. Tijekom 22 godine svoje vladavine često je koristio titulu… više »

skrolaj na vrh