Svijet
NARAVNO

Greenpeace se boji za Krško

objavljeno prije 6 dana i 9 sati

Na konferenciji održanoj 18. ožujka 'Energetski put u održivu budućnost' ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan otvoreno je podržao nuklearnu energiju kao opciju u zelenoj… više »

ZANIMLJIVO

Sitni ali bitni - virusima protiv stakleničkih plinova

objavljeno prije 6 dana i 12 sati

U novom istraživanju koje redefinira naše razumijevanje utjecaja virusa na okoliš, međunarodni tim istraživača, uključujući znanstvenike s Instituta Ruđer Bošković (IRB),… više »

SAVJETI

Jučer je bio Svjetski dan šuma

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

Ukupna površina šuma i šumskih zemljišta u Hrvatskoj iznosi 2.759.039 hektara, što čini 49,3 posto kopnene površine države. Od toga je 2.097.318… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. ožujka

objavljeno prije 6 dana i 23 sata

Templari ili punim imenom "Red siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama" (nazivani još i Vitezovi Templari) je bio kršćanski vojni red osnovan 1118. u Palestini… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. ožujka

objavljeno prije 7 dana i 23 sata

Danas obilježava Svjetski dan poezije. Godine 1685. rodio se glasoviti njemački skladatelj Johann Sebastian Bach kojega se općenito  smatra jednim od najvećih skladatelja svih vremena.… više »

ANALIZA

Dvoboj u Hrvatskoj - iz njemačke perspektive

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Hrvatsku čeka zanimljivo i burno političko razdoblje: nakon što je u četvrtak prošlog tjedna raspušten aktualni saziv parlamenta, predsjednik republike Zorana… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. ožujka

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Nakon uspješnog bijega s otoka Elbe, Napoleon Bonaparte je 1815. godine trijumfalno ušao u Pariz u pratnji 140.000 regularnih vojnika i oko 200.000 dobrovoljaca čime je otpočelo… više »

STVARNO?

Hrvatska firma radi za svijet

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

Hrvatski Q radi na razvoju nove platforme za WaterBear, streaming rješenju nalik Netflixu koje korisnicima omogućuje besplatno uživanje u dokumentarnim filmovima posvećenima… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. ožujka

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Mongolskom pobjedom u bitki kod Jamena 1279. godine završena je Song dinastija u carskoj Kini. Bitka se s više od 1.000 brodova te oko 230.000 sudionika smatra jednom od… više »

WWF

Poziv sve gradove i mjesta da se uključe u akciju Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 10 dana i 11 sati

U subotu, 23. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih inicijativa za očuvanje prirode i okoliša, ponovno će okupiti ljude… više »

GOSPODARSTVO

Što je cirkularna ekonomija?

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Kako funkcionira cirkularna ekonomija? Trenutno diljem svijeta dominira model takozvane linearne ekonomije. Što to znači? Sirovine se koristi za proizvodnju raznih stvari koje se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. ožujka

objavljeno prije 10 dana i 23 sata

Francuska se vojska 1871. godine u Parizu pobunila protiv svojih generala Lecomtea i Thomasa, strijeljala ih i pridružila se pariškoj Nacionalnoj gardi i pobunjenim građanima… više »

BRAVO

Strujni krug za više punionica

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Udruženi u misiji za čišći i zeleniji okoliš, hrvatska nacionalna udruga za e-mobilnost Strujni krug, zajedno s predanim partnerima za distribuciju i ugradnju punjača, pokreće… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. ožujka

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Biskup Patrik, koji je kao mladić otet iz rodnog Walesa i kao rob doveden u Irsku gdje se nakon bijega vratio i proširio kršćanstvo, prema legendi je umro na današnji dan… više »

NAPOKON

Sabor izglasao povijesne promjene za životinje

objavljeno prije 12 dana i 15 sati

Saborski zastupnici u zadnjem danu ovog saziva su izglasali konačni prijedlog izmjena i dopuna Kaznenog zakona, kojim se, između ostaloga, uvodi novo kazneno djelo - napuštanje… više »

skrolaj na vrh