Svijet
COOL

Snimljen spot za dječju pjesmu o veganstvu

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Devetogodišnja Sofija Makar otpjevala je i snimila spot za vrlo emotivnu pjesmu, „Vege song", koja se, kako i ime kaže, dotiče teme veganstva. Stihovi poput: „Sve… više »

ODLIČNO!

Hrvatska u mreži EU-a protiv invazivnih vrsta

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Problem najezde invazivnih stranih živih vrsta sve je veći. Nije tako samo u Hrvatskoj, nego je upravo njegova globalnost jedna od najvažnijih karakteristika. Intenziviranje robnog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Obično su tema ovakvih rubrika strašno ozbiljni događaji i stvari od svjetskog značenja. Pa, današnji prvi u neku ruku i jest, jer je zacijelo promijenio mnoge živote, a i… više »

EKOLOGIJA

Barem da smo po nečemu na vrhu...

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Prema najnovijem izvješću Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stopa ponovne uporabe i oporabe otpadnih vozila iznosila je oko 97 posto, a cilj je bio 95, odnosno 85 posto za… više »

EH, DA...

Pčelari u velikim problemima

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Na pčelarstvo u Hrvatskoj danas utječe nekoliko čimbenika koji će odrediti njegovu budućnost. Među najznačajnijim faktorima jest globalno zatopljenje, kaže Marčec. Upozorava da najavljeno… više »

SUDOVI

Europski sud za ljudska prava u jednoj presudi ipak kaznio političara

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

U 2024. Hrvatska će prvi put imati niz od tri predizborne kampanje unutar samo 12 mjeseci. Osim na terenu, predizborne se kampanje vode i u online prostoru, posebice na društvenim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Borbe za neovisnost obično zavšavaju dugotrajnom svađom, no Britanci su pokazali zavidno razumijevanje za SAD, jer su već 1783. godine na današnji dan proglasili kraj… više »

UPS!

Pojačana vulkanska aktivnost na Islandu

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Islandska meteorološka služba Vedurstofa upozorila je u petak da je porasla vjerojatnost nove erupcije na poluotoku Reykjanesu i da bi se mogla dogoditi u iduća dva tjedna ili čak za… više »

OPA :)

Postignut dogovor oko 50 milijardi eura za Ukrajinu

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

„Imamo dogovor. Svih 27 čelnika složilo se oko dodatnog paketa potpore od 50 milijardi eura za Ukrajinu unutar proračuna EU-a. Ovo osigurava postojano, dugoročno, predvidljivo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Razne igre s loptom tijekom povijesti privlačile su pažnju javnosti, došavši do statusa najvažnijih sporednih stvari u svijetu. Čovjek koji je ostvario možda i najveću… više »

COOL

Holistički planirana ispaša

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Procesi nastanka i širenja pustinja dugo su se smatrali prirodnim procesom koji zahvaća područja na kojima ne pada kiša. Tek posljednjih pola stoljeća primjećuje se da su i… više »

ZAPAMTITE

Svjetski dan vlažnih staništa je danas

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih staništa WWF upozorava da nam je neophodna obnova močvara, rijeka i jezera kako bismo usporili globalno zagrijavanje, stvorili poligone za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Šesnaesto stoljeće bilo je doba prave invazije španjolskih brodova na drugu stranu Atlantika, osvajajući sve pred sobom mušketama na koje stanovnici Amerika nisu imali… više »

VELIKA BRITANIJA

Brexit? Kakav Brexit?

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Brexit je bio dominantna tema nakon referenduma o članstvu u EU-u 2016. godine. Ali od službenog napuštanja Europske unije krajem siječnja 2020. čini se da je kolektivni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Današnji je dan obilježen s mnogo nesretnih događaja. Davne 1587. Kraljica Elizabeta II potpisala je smrtnu presudu Mary Stuart koja je optužena za sudjelovanje u tri zavjere s ciljem… više »

skrolaj na vrh