Svijet nema prethodne stranice
KATASTROFA

Mikroplastika je ušla u naše tijelo, čak i u mozak...

objavljeno prije 4 sata i 1 minutu

Međunarodni tim znanstvenika analizirao je njušni režanj mozga 15 preminulih osoba. U osam od njih pronašli su ostatke mikroplastike. Istraživači su ranije detektirali… više »

PROGNOZE

Severe Weather objavio prognozu za zimu

objavljeno prije 9 sati i 11 minuta

Nakon 16 toplinskih valova, od kojih su tri bila izuzetno velika i dugotrajna već je jasno da klima postaje sve toplija i toplija, što ne znači da će svako ljeto biti… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. rujna

objavljeno prije 17 sati

Godine 1066. iskrcavanjem normanskih trupa kod Pevenseya počela je borba za englesko prijestolje na koje je pravo polagao Vilim, vojvoda od Normandije. Vilim je osvojio vlast nekoliko tjedana… više »

ODLIČNO!

Inspekcija zabranila: štraparijade ne mogu bez patnje

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Nakon što je početkom ovoga tjedna udruga Prijatelji životinja prijavila Državnom inspektoratu najavljenu štraparijadu u Novoj Lipovici u Požeško-slavonskoj… više »

EH, DA...

Hrvatska, naravno, po običaju kasni...

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Zakonski rok za prenošenje revidirane Direktive o obnovljivoj energiji koje se odnose na pojednostavljenje i ubrzanje postupaka izdavanja dozvola bio je 1. srpnja 2024. Do sada je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. rujna

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Iskrcavši se kraj Bulverhythea u Sussexu s oko 8.500 vojnika normanski vojvoda William I. Osvajač 1066. godine započeo je pothvat koji je u povijesti ostao zabilježen kao zadnja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. rujna

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Opsada Beča ili Prva bitka kod Beča započela 27. rujna 1529., kada je osmanlijska vojska predvođena sultanom Sulejmanom Veličanstvenim, prodrla najzapadnije u Srednju Europu. Osmanlijska… više »

UPS!

60 milijuna ljudi u Europi živi s nekom od kardiovaskularnih bolesti

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Kardiovaskularne bolesti vodeći su javnozdravstveni problem u svijetu i u Hrvatskoj, najčešća su nezarazna bolest odgovorna za čak 20,5 milijuna smrti godišnje na razini… više »

EH, DA...

Klimatske promjene donose poplave

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

U najgoroj poplavi koja je pogodila središnju Europu u najmanje dva desetljeća poginulo je 24 ljudi, zgrade su oštećene, mostovi srušeni, a šteta se… više »

NARAVNO

Obnovljivi izvori energije su najjeftiniji

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Istraživanje koje je u utorak tijekom Generalne skupštine UN-a objavila Međunarodna agencija za obnovljivu energiju (IRENA) na Globalnom samitu o obnovljivim izvorima pokazalo je da je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. rujna

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Mirom u Parizu na današnji dan 1617. godine habsburški nadvojvoda i budući car Ferdinand obvezao se da će protjerati uskoke iz Senja. Uskoci su naseljeni u okolici Otočca i na… više »

EH, DA...

Kako reformirati Vijeće sigurnosti UN-a?

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

U svom Paktu za budućnost, države članice UN-a obvezuju se na reformu Vijeća sigurnosti. U 39 točaka navodi se da će biti uzeta u obzir "hitna potreba da se učini reprezentativnijim,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. rujna

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Na današnji dan godine 1493. Kolumbo je isplovio na svoje drugo putovanje prema Americi. Godine 1639. otvorena je prva tiskara u Americi. Junak Američke revolucije Ethan Allen… više »

EH, DA...

Hrvati i hrana - nije jednostavno

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

#BirajZeleno inicijativa, koja se bavi smanjenjem otpada od hrane, ovog vikenda zainteresirala je brojne posjetitelje manifestacije Ilica Q'art. Chef Mario Mandarić i učenici Centra za odgoj… više »

Dogodilo se na današnji dan – 24. rujna

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Na današnji dan 1493. godine Kolumbo je započeo svoju drugu ekspediciju Novog svijeta. Prvi put oko svijeta jahtom dogodio se 1853.godine. Vlasnik jahte bio je Cornelius Vanderbilt.… više »

skrolaj na vrh