Lifestyle
SAVJETI

Kad bi trebalo jesti orahe?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Probudite se ujutro, trebate na posao, a vremena za doručak nemate... i što sada? Jednostavno je, pojedite šalicu oraha! Naime, orasi pomažu u kontroli osjetljivih zdravstvenih… više »

GUME

Goodyear je vozačima pripremio vodič o upotrebi zimskih guma u europskim zemljama

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

U vrijeme zimskih školskih praznika i godišnjih odmora, najljepše je počastiti se putovanjem, skijanjem ili izletom. Ipak, važno je znati da u različitim europskim… više »

SAVJETI

Jeste li isprobali protuupalnu dijetu?

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Kao što dobro znamo, konzumacija određenih namirnica može pomoći u prevenciji određenih bolesti poput dijabetesa tipa 2 i Alzheimerove bolesti. Dr. Shah objašnjava da… više »

SAVJETI

Glazba djeluje kao anagetik

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

No glazba istodobno može djelovati terapeutski, kao stvaran auditivni analgetik, prema istraživanju provedenom na montrealskom sveučilištu McGill.  Zaključci objavljeni u… više »

SAVJETI

Prednosti i mane keto dijete

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Keto dijeta, kratko za ketogenu dijetu, postala je popularna među mnogima koji traže brzo mršavljenje i poboljšanje zdravlja. Temelji se na visokom unosu masti, umjerenom unosu… više »

SOL

Par zanimljivosti o soli kroz povijest

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Nomadi koji su lutali prostranstvima sa stadima ovaca, jeli meso i pili mlijeko, nisu imali potrebe za soljenkom.  Sol je postala potrebna tek s pojavom poljoprivrede - jer kruh… više »

SAVJETI

Što treba ubaciti u svoju dnevnu rutinu prehrane?

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Izdvojili smo šest namirnica koje vam mogu pomoći u smanjenju rizika od demencije: Cjelovite žitarice - konzumiranje cjelovitih žitarica bogatih vlaknima također može… više »

SAVJETI

Zašto bi trebali uživati u umjetnosti i kulturi?

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Samo promatranje umjetnosti može osloboditi dopamin, zbog čega posjet galeriji može biti vrijedan čin brige o sebi, osobito tijekom zimskih mjeseci. Psihoterapeut Alex Monk je… više »

SAVJETI

Koliko kalorija trebali pojesti za ručak?

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Večera, jedan od ključnih obroka dana, često se promatra kritično kada je u pitanju kontrola težine i održavanje zdrave prehrane. Postavljanje pitanja o kalorijskom unosu za večeru postaje… više »

SAVJETI

Da se ne lažemo - ne vježbamo, većina nas...

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Tek toliko - ako mislite da većina ljudi vježba, a samo ste vi ta/j koji ne vježba, grdno se varate - naime, broj onih koji ne vježbaju porastao je na 45 posto u odnosu na 2009. godinu kada… više »

Fuj, kile!
SAVJETI

Je li i vama jo-jo dijeta stalna stvar?

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

"U konačnici, ova nam studija govori da je jo-jo dijeta negativna praksa koja ljudima može uzrokovati stvarnu štetu", piše u studiji. Otkrića upućuju na to da započinjanje… više »

SAN

Lagano utonite u san... na danski način ;)

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Hygge, danski način života i uživanja stvara ugodno okruženje za spavanje održavajući spavaću sobu hladnom, a krevet toplim. Ideja je uživati u kontrastu između hladne sobe i topline… više »

KAVICA

Prava količina kave doprinosi mršavljenju

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Mršavljenje je ponovno glavna tema i traže se dijete i slične stvari kako bi se vratili u formu i izgled nakon blagdana i zime... naravno, pravilna prehrana i tjelovježba uvijek mogu… više »

OVISNOSTI

Ovisnost o šećeru = ovisnost o duhanu

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Stalno govorimo proti šećera, a zapravo se rafinirani šećer koristi se u većini svakodnevnih namirnica, kao što su kruh, čaj, kava, sokovi, sladoledi itd. Usporediva s… više »

SAVJETI

Je li slani doručak bolji od slatkog?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Jeste li spremni odustati od svog jutarnjeg kroasana s čokoladom i kave zbog dobrog starog slanog doručak? Kroasane, maslac i džem bolje je ostaviti na neko vrijme, ili barem pokušati.… više »

skrolaj na vrh