Lifestyle
Mladi moraju znati da je u redu ponekad se osjećati tjeskobno / Foto: Pexels
ZANIMLJIVO

Što je anticipacijska tjeskoba i imate li je?

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Znate i sami da je svijet sjebano mjesto i da u njemu nema baš puno mjesta za vas, pogotovo ako ste mali i jadni... ili se tako osjećate. Pokušati ukrotiti takve misli i… više »

SAVJETI

Vježbate li redovito? Trebali bi...

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Nova studija vima ukazuje na to da redovit ritam vježbanja donosi više prednosti za zdravlje.  Premda u mozgu postoji središnji tjelesni sat koji se nalazi u… više »

Požurite! / Pixabay
SAVJETI

Vježba koja sigurno skida kile

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Postoji jedna vježba koja se ističe među ostalima po svojoj djelotvornosti za topljenje tjelesne masti. Nije tajna da je održavanje zdrave težine ključno za cjelokupno zdravlje i dobrobit.… više »

SAVJETI

Kako izgraditi mišiće biljnom prehranom?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Ako jedemo zdravo i pametno, neko povrće možemo korisititi i za izgradnju mišića, vjerovali ili ne. Naime, iako povrće nema proteina kao što, primjerice, ima meso, ako pazite… više »

SAVJETI

Što je atlantska prehrana?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Atlantska prehrana, koju slijede stanovnici sjeverozapadne Španjolske i sjevernog Portugala, navodno smanjuje salo na trbuhu i poboljšava razine HDL-a ili "dobrog" kolesterola.… više »

SAVJETI

Je li već vrijeme za čaj od matičnjaka?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Došli ste na posao i sve kreće ukrivo i pogrešno, tako da vam je već nakon pola sata tlak na tisuću a stres na pet tisuća... i što sad? Ništa, popijte čaj ;)… više »

SAVJETI

Što ne bi trebali jesti kad ste bolesni?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Pošto je vrijeme takvo kakvo jest, ukratko ludo i svakakvo, definitivno sam ono s najjačim imunitetom mogu ostati potpuno zdravi. Ostalima je nemogućim izbjeći bolesti poput prehlade i… više »

SAVJETI

5 namirnica koje paze na vaš mozak

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Konzumiranje prave hrane ima snažan utjecaj jer mozak treba kontinuiranu opskrbu hranjivim tvarima za optimalno funkcioniranje. Hranjive tvari pomažu u zaštiti od stresa, smanjuju… više »

SAVJETI

Pijete li magnezij? Trebali bi...

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Magnezij je ključni mineral koji ima mnoštvo uloga u ljudskom tijelu, utječući na različite fiziološke procese bitne za cjelokupno zdravlje i dobrobit. Od potpore zdravlju… više »

DA?

Trebamo li piti mlijeko?

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Voda nije jedini napitak koji nas može dobro hidrirati. Tako je pokazalo istraživanje iz 2016. godine, u kojem je testirano 13 napitaka, a pokazalo je da nas mlijeko može ponekad hidrirati… više »

EH, DA...

Smije li se stvarno jesti nakon 20 sati?!

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Varijacije "nema jela nakon 20 sati" godinama lebde u našoj svijesti. Jedenje kratko prije spavanja povezano je s refluksom kiseline, poremećajem probave i utjecajem na šećer u… više »

SAVJETI

Kako se riješiti kroničnog stresa?

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Za početak, u situaciji koju ocijenimo prijetećom naše tijelo stavlja se u visok stupanj pripravnosti. "U našem se mozgu na nju pokreće reakcija", objašnjava… više »

UPS!

Više od 10 posto mladih ima problema s mentalnim zdravljem

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Tek toliko da znate, razdoblje od djetinjstva do rane odrasle dobi u kojem postoji "povećana osjetljivost na pojavu mentalnih poremećaja". "Postoji visoka prevalencija mentalnih poremećaja… više »

WOW

Hrvatska ima jednu od najdužih mogućih zatvorskih kazni za vraćanje kilometraže

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Vraćanje kilometraže na automobilima uobičajena je praksa na tržištu rabljenih vozila, što dovodi do financijskih gubitaka i za prevarene kupce i za državu. carVertical, tvrtka… više »

ODLIČNO

Pet najučinkovitijih detox tretmana koje morate isprobati

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Umor, problemi s koncentracijom, primjene raspoloženja, tjeskoba, nadutost, pad imuniteta, suha i ispucala koža..., neki su od tipičnih znakova da je tijelu potrebna detoksikacija.… više »

skrolaj na vrh