Lifestyle
MLJAC

Začin za kavu koji je dobar za srce

objavljeno prije 14 dana i 15 sati

Želite li jutarnju kavu učiniti još zdravijom za srce, dodajte u nju nešto cimeta u prahu. Neke studije su pokazale da cimet može sniziti razinu šećera u krvi kod osoba s… više »

SAVJETI

Evo zašto bi trebali manje piti

objavljeno prije 15 dana i 7 sati

Uglavnom, među ženama je rašireno mišljenje da nisu u opasnoti od srčanih problema sve do duboke starosti, ali ova studija ukazuje da su one koji piju veće količine alkohola u… više »

SAVJETI

Vježbate? Ostavite šminku doma!

objavljeno prije 15 dana i 13 sati

Stvar je vrlo jednostavna - prije nego što odete u teretanu, skinite šminku sa sebe i onda će vam koža biti zdrava... inače - neće. Naime, nakon testiranja učinaka… više »

KLOPA

Koliko ćete kila dobiti za Uskrs?

objavljeno prije 16 dana i 12 sati

Uskrs je vrijeme debljanja, naravno, jer se prepustimo uživanju u jelima koja nisu dio naše svakodnevne prehrane. Zbog toga nije neobično što mnogi od nas konzumiraju… više »

SAVJETI

Jedan dobar uskršnji ručak

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Janjetina se tradicionalno najčešće nalazi na stolu za Uskrs, a kako se radi o blagdanskom jelu, svaka domaćica (ili domaćin) ima svoj najbolji recept u kojem je uvijek neki… više »

MLJAC

Napravite muffine od mrkve, odlični su!

objavljeno prije 17 dana i 9 sati

Vrijeme je da se napravi neki kolač, a zapravo tijekom Uskrsa se baš i ne jedu klasični kolači... pa što ćemo sada? Jednostavno, napravit ćemo muffine od mrkve ;) Kolači od… više »

USKRS

Što se jede za Uskrs diljem Hrvatske?

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

Uskrs je pred nama i naravno da ne može proći bez bogate blagdanske trpeze, a iako postoje neka jela koja će se uglavnom naći na svakom stolu, tu su i neka jela koja su tipična za različite… više »

STVARNO?

Vitamin D usporava starenje?

objavljeno prije 18 dana i 9 sati

Vitamin D pomaže u regulaciji količine kalcija i fosfata u tijelu, hranjivih tvari koje su potrebne za održavanje zdravih kostiju, zuba i mišića. Znanstvenici sugeriraju da bi ovaj… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
STVARNO?

Zašto ljutnja može biti korisna?

objavljeno prije 18 dana i 14 sati

U znanstvenom časopisu Scientific American, profesorica Lench napisala je da je ljutnja signal da je osoba naišla na izazov dok pokušava ostvariti neki… više »

COOL

Povrće za Uskrs, ali da je zdravo i ekološko

objavljeno prije 19 dana i 9 sati

Uskršnji doručak mnoge podsjeća na okuse i mirise iz djetinjstva. Postoje brojni načini kako i dalje njegovati tradiciju, a ovo je idealan trenutak da ju "oživimo" pri tome posežući za… više »

MLJAC

Zvijezda uskrsnog stola: pinca

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Pinca, sirnica ili uskrsna pogača - bez obzira kako je nazvali, uskršnji blagdani u većini domova ne prolaze bez te aromatične tradicionalne slastice. Za sve koji se po prvi put… više »

SAVJETI

Kako treba ukrasiti dom za Uskrs?

objavljeno prije 20 dana i 4 sata

Uskrs je jedan od onih blagdana koji zapravo traju više dana i običaj je ukrasiti dom kako bi se stvorila prava atmosfera, jer obojati par jaja i rasporediti ih po kući… više »

SAVJETI

4 stvari koje nas mogu činiti mlađim

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Čudesna hrana koja nas može pomladiti jednostavno ne postoji, ali konzumiranje pića i grickalica bogatih određenim prirodnim spojevima moglo bi usporiti taj proces i održati naša… više »

SAVJETI

5 namirnica zdravijih nego što mislite

objavljeno prije 20 dana i 16 sati

Nije čudo kad dođemo u trgovinu i neke namirnice jednostavno izbjegavamo, misleći da nisu dobre za nas. Količina informacija koje dobivamo su glavni razlog zašto iz ne želimo kupiti,… više »

SAVJETI

Dvije jutarnje rutine za bolje zdravlje

objavljeno prije 21 dan i 16 sati

Ljudi imaju loše navike koje ih kronično debljaju, a uz to obično idu i raznorazne upale u tijelu koje ih muče - sve to zajedno može značajno utjecati na cjelokupno zdravlje i… više »

skrolaj na vrh