Lifestyle
COOL

Zašto je glina odlična stvar za kožu?

objavljeno prije 6 dana i 3 sata

Maska od gline izvlači nečistoće iz začepljenih pora, upija višak sebuma, potiče mikrocirkulaciju, omekšava kožu, ublažava akne, vraća sjaj sivoj i umornoj koži.  Popis… više »

SAVJETI

Proljetno povrće jače od multivitamina

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Proljetno povrće obiluje vitaminima, mineralima i vlaknima, koji su ključni za održavanje zdravlja. Njegova raznolikost i svježina čine ga nezamjenjivim dijelom uravnotežene prehrane. Stoga… više »

SAVJETI

Žene imaju veće koristi od vježbanja od muškaraca

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Redovita tjelesna aktivnost možda donosi veće zdravstvene koristi ženama nego muškarcima. Prema studiji objavljenoj u prestižnom Journalu s Američkog koledža kardiologije, žene koje se… više »

SAVJETI

Čega bi trebali jesti manje?

objavljeno prije 6 dana i 10 sati

Znate i sami da su naši prehrambeni izvori jako važna stvar, jer pravilna prehrana igra ključnu ulogu u očuvanju općeg zdravlja i može doprinijeti smanjenju rizika od raznih bolesti te… više »

MLJAC

Voćke koje nemaju previše šećera

objavljeno prije 7 dana i 5 sati

Voće se preporučuje jesti i kako bi se zadovoljila potreba za šećerom, kojeg ima znatno manje nego u slatkišima, kolačima i sličnim namirnicama. Dijetetičarke Erika Barrera i… više »

SAVJETI

Možemo li spustiti kolesterol? O da...

objavljeno prije 7 dana i 10 sati

Lipoprotein niske gustoće (LDL, poznat i kao "loš" kolesterol) pridonosi nakupljanju masnoća u arterijama što može rezultirati bolestima srca i potencijalnim… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
COOL

Kako se riješiti ljutnje?

objavljeno prije 8 dana

Još je rimski filozof Seneka vjerovao da će mu "vlastita ljutnja vjerojatno nanijeti više štete nego tuđa nepravda" pa je u svome djelu 'De Ira' (O ljutnji) iz 45. godine… više »

BICIKLIĆI

A da ipak probate na posao biciklom?

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

Studija pokazuje da odlazak biciklom na posao smanjuje rizik od depresije i anksioznosti. Putovanje biciklom rezultiralo je znatnijim smanjenjem recepata za mentalno zdravlje kod… više »

MMMLJAAAC!!

Divlje šparoge su čudesno zdrave

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Gorkastog okusa, mesnatog vrška i drvenastog dna - šparoga ima malo kalorija, ali veliku nutritivnu vrijednost. Obiluje folnom kiselinom, beta karotenom, kalcijem, magnezijem,… više »

Foto: Pexels
SAVJETI

Kad bi trebali jesti med? Ima nekih pravila...

objavljeno prije 8 dana i 8 sati

Zbog svojih antibakterijskih svojstava, med se također smatra jednim od najpopularnijih aktivnih sastojaka koji jačaju imunološki sustav, suzbijaju kašalj i ublažavaju bol u… više »

SAVJETI

Par mitova o spavanju koje treba što prije zaboraviti

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Misite li da postoji idealan način spavanja, niste jedini. Postoji mnogo proturječnih savjeta i sumnjivih informacija na internetu koje povezuju položaje spavanja s raznim prednostima ili… više »

MMMM

Začini koji život znače

objavljeno prije 9 dana

Upala, iako je prirodna reakcija u tijelu, može postati kronična i dovesti do različitih zdravstvenih problema, posebno kako starimo. Srećom, priroda nudi mnoštvo protuupalnih začina,… više »

COOL

Usredotočite se na "ovdje i sada" i uživajte u svojim trenucima

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Male nepravilnosti na našoj koži poput strija i pigmentacijskih mrlja od sunca često nam znaju predstavljati problem i ometati naše samopouzdanje. Jeste li se ikada zapitali,… više »

SAVJETI

Jeste li jutros izmjerili tlak?

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Najvažnija stvar koju svatko treba znati je da visoki krvni tlak, ili hipertenzija, može biti tihi ubojica. Mnogi ljudi ne osjećaju simptome dok njihov krvni tlak ne dosegne ekstremne razine.… više »

ZANIMLJIVO

Povremeni post i kako doživjeti stotu

objavljeno prije 10 dana

Prehrana temeljena na povremenom postu mogla biti jedan od najboljih načina za dulji i zdraviji život. Profesor tvrdi da je tajna dugovječnosti kratkotrajna "dijeta koja oponaša post".… više »

skrolaj na vrh