Lifestyle
STVARNO?

Gdje i kako čuvati vino?

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Svaki dom ima alternativu za podrum ili vinski hladnjak, a to je prostor ispod vašeg kreveta, kažu stručnjaci. U spavaonicama je puno uvjeta dobrih za vino, jer te su prostorije… više »

SAVJETI

Što se nikada ne radi ujutro...

objavljeno prije 2 mjeseca

Ključ dobrog dana često je povezan s vašim snom. To je zbog onoga što je poznato kao cirkadijalni ritam - 24-satni unutarnji sat u našem mozgu koji "regulira cikluse… više »

SAVJETI

Znate li da vam dolazi migrena?

objavljeno prije 2 mjeseca

Ako znate da se može pojaviti migrena, možda je možete na vrijeme spriječiti. A svatko tko je ikad iskusio takve probleme, zna koliko bi to moglo biti dragocjeno. Ako možemo identificirati… više »

SAVJETI

Kako podići vašu razinu serotonina i biti sretan

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Vrijeme je da malo podizate svoje raspoloženje da budete sretni, jasno. Stoga, treba znati da na takve stvari utječu različiti faktori, uključujući i hranu koju jedemo. Ukratko, da, mnogi od… više »

STVARNO?

I 5 tisuća koraka je dovoljno

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Stalno slušamo da je dnevni broj koraka koje bi trebali napraviti 10 tisuća... no, tome baš nije tako. Štoviše, i manje od pet tisuća koraka moglo biti dovoljno za… više »

SAVJETI

Kad je najpametnije ostaviti alkohol?

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Pije se svugdje i u bilo koje doba dana, tako da u ovoj zemlji ima priličan broj onih koje bi se moglo nazvati alkoholičarima. No, u nekim je godinama stvarno vrijeme da ga se ostavite...… više »

SAVJETI

Kava uz multivitamine - da ili ne?

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Pijete multivitamine? Neki piju, možda im trebaju, možda i ne... no, ako spadate u one kojima to treba, bilo bi dobro znati što ne bi trebali piti zajedno kako apsorpcija vitamina ne… više »

SAVJETI

Kako njegovati kožu u ovo vrijeme godine?

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Kožu je potrebno hidratizirati izvana i iznutra kako bi ostala zdrava, elastična, čvrsta i dakako, njegovana. A posebice zimi, kada je sklona isušivanju zbog boravka u zagrijanim… više »

SAVJETI

Jeste li već preskočili doručak i čekate ručak?

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Doručak je zdrav i potreban, da to naglasimo još jednom... no, upravo taj obrok najviše ljudi preskače - nema se vremena, pojest ću nešto na poslu i slični izgovori. A… više »

SAVJETI

4 savjeta za lakši sam

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

San je važan je za naše cjelokupno zdravlje. No, zbog društvenih mreža, životnih navika i stresa, često nam je izazovno mirno zaspati. Zato je važno usredotočiti se na stvaranje… više »

Magična biljka iz Indije
ZAČINI

Jedan začin koji utječe na lijekove koje pijete

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Kurkuma, prema istraživanjima, ublažava bolove i simptome depresije te ima protuupalna, antidijabetička i antikancerogena svojstva.  No, prije nego što je počnete koristiti… više »

SAVJETI

Najbolji čajevi za smirenje

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Prije negoli posegnemo za pilulom kojom ćemo ublažiti simptome stresa, uznemirenosti, anksioznosti, u stanjima u kojima nam se čini kako ćemo "iskočiti iz vlastite kože", mučeni raznim… više »

SAVJETI

Zašto su brusnice toliko dobre za vas?

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Brusnice su, najčeššće, neki mali plodovi koje tu i tamo jedemu uz neku hranu i to je to - a zapravo se radi o izuzeno vrijednom i zdravom plodu koji bi trebali jesti bitno… više »

SAVJETI

Kako funkcionira povremeni post?

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Tijekom godina, znanstvenici su prikupili brojne podatke koji pokrivaju različite aspekte načina na koji povremeni post utječe na tijelo. Jedan od ključnih zaključaka je da povremeni post… više »

SAVJETI

Kako ostati zdrav na poslu

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Previše je lako upasti u nezdravo ponašanje u uredu, a aktivni napor da se to popravi mogao bi imati pravi učinak. U nedavnom intervjuu, stručnjak za dugovječnost Dan… više »

skrolaj na vrh