Kultura
DOGAĐANJA

Niko Mihaljević: izvođenje kataloga s Ivanom Bojanić u Galeriji SC

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

Sedam mjeseci nakon suptilne i neuhvatljive izložbe Nike Mihaljevića u Galeriji SC, koja je prošla bez službenog otvorenja ili pismenog traga o autoru unutar postava, izložba će… više »

OSVRT

Razni motivi u ciklusu Renate Facan Kušec

objavljeno prije 9 dana i 20 sati

Ciklus može biti autorski jedinstven i sadržavati raznolike motive autora, kao što je serija akrila suvremene hrvatske likovne umjetnice, akademske slikarice, Renate Facan… više »

NAJAVE

U Tvornicu kulture stižu i Mladi Zumbuli

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Partibrejkers su odabrali predgrupu za koncert u Tvornici kulture: za vruću će večer rokenrol kaosa zagrebačku publiku zagrijati Mladi Zumbuli! Kultni beogradski rokeri i zagrebački Zumbuli u… više »

INTERVJU

Novi ciklus Ante Barišića

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Ante Barišić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor osebujnog rukopisa i specifičnog opusa. Gospodine Barišić, nedavno ste realizirali novi ciklus pod nazivom Dubrovačko… više »

FILMOVI

Otvaranje nove sezone kina Kinoteka

objavljeno prije 10 dana

Nakon tri mjeseca na Ljetnoj pozornici Tuškanac od ponedjeljka, 16. rujna kreće nova sezona kina Kinoteka. Tim povodom prikazuje se Za to doba, drugi dugometražni film Gorana… više »

FILMOVI

Queer MoMenti 2024 - filmski festival

objavljeno prije 12 dana

Queer MoMenti - trodnevni kino program dugometražnog filma koji se temelji na recentnim queer filmovima, prikazanima na prestižnim filmskim festivalima.  Ove godine Queer… više »

IZLOŽBE

Mušič i Šimunović u Ljubljani

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor međunarodnog ugleda, akademski slikar Zoran Šimunović, izlagatelj je na zajedničkoj izložbi, nastaloj posve spontano u ljubljanskoj Galeriji… više »

NAJAVE

Danas počinje Sounded Bodies - festival izvedbenih umjetnosti

objavljeno prije 13 dana

Sounded Bodies je festival koji predstavlja radove hrvatskih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji istražuju mogućnosti koreografije i izvedbenih formi u odnosu zvuka (glasa) i… više »

NAJAVE

Raiven stiže u Boogaloo

objavljeno prije 13 dana

Raiven, glazbena alkemičarka i predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024, održat će prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 28. ožujka 2025. u zagrebačkom klubu Boogaloo. Raiven, mezzosopranistica… više »

NAJAVE

Pipsi dodali treći dan u Boogaloou

objavljeno prije 14 dana i 21 sat

Čak tri mjeseca uoči održavanja za dosadašnja dva koncerta, 4. i 5 . prosinca, u prodaji je ostalo još svega 30% kapaciteta kluba po danu. Stoga je dodan novi koncert 6.… više »

OSVRT

Mali formati Petera Weisza

objavljeno prije 15 dana

Izrazitu razigranost, radost, gibanje obilježeno veseljem raznovsnih formi točkica, linija, mrlja realizirao je nadahnuto slikar iznimna ugleda Peter Weisz, u najnovijoj seriji slika. Potreba… više »

NAJAVE

Solence nastupaju prije mongolskog folk metal benda The HU

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Spajajući elemente metala, elektroničke i alternativne glazbe, kao i popa, švedska grupa Solence orkestrira mosh pitove ili nastupa na Coachelli, a sve uz moto da što glasnije… više »

NAJAVE

Superval+ u Vintage industrialu

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

Superval nastavlja međunarodnu suradnju s državama u kojima postoje inicijative slične Supervalu, koje podupiru i promoviraju mlade izvođače. Uz to što omogućava predstavljanje,… više »

OSVRT

Erotski ciklus Renate Facan Kušec

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Istaknuta akademska slikarica Renata Facan Kušec, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je kompleksnog i zapaženog opusa koga čini niz zanimljiv i snažnih ciklusa. Jedan od… više »

Q'ART

Q'ART Ilica: Festival

objavljeno prije 16 dana

Pod sloganom "Odgovorna potrošnja i proizvodnja", projekt Ilica: Q'ART vraća se na poznatu zagrebačku ulicu 22. rujna 2024., donoseći bogat program koji će oduševiti… više »

skrolaj na vrh