« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
OSOBA TJEDNA

‘Ti... ti si nam u mislima...’

Dino Dvornik (1964. - 2008.). Hrvatski kralj funka živio je burno i veselo, a otišao mirno, u snu...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Sunara)
Više o

Dino Dvornik

,

osoba tjedna

Bio je jednostavan, iskren, pošten i duhovit čovjek. Politika ga nikad nije zanimala, ali znao je i s političarima komunicirati na hrabar i inteligentan način. Bio je osjetljiv na nepravdu, sudjelovao je na prosvjedima za Stojedinicu...’. Sve to u šoku i nevjerici govore brojni obožavatelji našeg najoriginalnijeg pjevača.

Još je teško prihvatiti to da Dino više nije s nama. Slavni sin slavnog Borisa Dvornika kao talentirani dječak glumio je u seriji ‘Naše malo misto’, a potom u još nekoliko filmova i serija. Osamdesetih je počeo svirati s bratom Deanom u grupi ‘Kineski zid’. Nakon boravka u Londonu snimio je svoj prvi album i predstavio se na Zagrebfestu pjesmom ‘Tebi pripadam’, s kojom je osvojio nagradu za najboljeg debitanta.

Ubrzo je publiku osvojio hitovima koji su se nizali jedan za drugim - Zašto praviš slona od mene, Ti si mi u mislima, Jače manijače, Misliš da sam blesav, Gibajmo se, Afrika... Surađivao je s jednako tako nekonvencionalnim umjetnicima: Josipom Lisac, Davorom Gopcem, Rambom Amadeusom i mnogim drugima. I dvadeset godina nakon izlaska prvog albuma, mladi, a i oni nešto stariji, po diskotekama plešu u ritmu njegovih vedrih i plesnih hitova.

- Umro je nezadovoljan i nesretan. Pretpostavljam da ga je izdalo srce. Kao da je na neki način predosjećao da će mu se to dogoditi - rekla je supruga Danijela. Mediji su istoga dana počeli nagađati o uzrocima njegove smrti, no obitelji je bilo bitno samo to da ga ispratimo onako kako je on to htio - veselo i šareno.

Piše: Piše: Dorino Manzin
11.09.2008. 23:40:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh