Hrvatska
EH, DA...

Poplave u Hrvatskoj - rezultat nemara i ignoriranja struke

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Katastrofalne poplave diljem Hrvatske proteklih dana iznova su povukla ključno problemsko pitanje o razini sustava zaštite od voda. No, po svemu sudeći, upit bi trebalo preokrenuti.… više »

HR TURIZAM

Nova sezona, problemi

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Najave i očekivanja u osvit nove turističke sezone u Hrvatskoj kreću se uglavnom negdje oko rekordnih rezultata. Na temelju rezervacija te iskazanog agencijskog zanimanja pretpostavlja se da… više »

ZNATE LI?

Što zanima generaciju Z?

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Rezultati istraživanja o klimatskim promjenama kažu kako 93% mladih smatra da su klimatske promjene veliki problem, a više od 50% ih se barem jednom tjedno informira o klimatskim… više »

ŠKOLA

Cirkus u školama pred kraj godine

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Anketa provedena online dio je projekta Puls škole koji su zajedno pokrenuli tim znanstvenika s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izdavač udžbenika Profill Klett uz… više »

OSVRT

Osnovna škola kao cjelodnevna škola – osvrt Mreže Cjeloživotno učenje

objavljeno prije 11 mjeseci i 10 dana

U trenutnom nacrtu  Eksperimentalnog programa Osnovna škola kao cjelodnevna škola Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne stavlja dovoljan naglasak na taj… više »

BOLESTI

Projekt „Osnaži, pomaži – zajednica rakobornih“

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

U Hrvatskoj svake godine čak 25 tisuća osoba dobije dijagnozu raka, a u nošenju s ovom teškom dijagnozom i bolesti, tri od pet oboljelih treba barem inicijalnu psihološku… više »

AEM / UNICEF

Uskoro počinju šesti Dani medijske pismenosti

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

Šesti Dani medijske pismenosti, u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja,… više »

NOVOSTI

Kaufland priča priče tvog grada

objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana

Kaufland je u Hrvatskoj već poznat kao jedan od najposjećenijih trgovačkih lanaca u kojem se kupnja obavlja brzo, jednostavno i lako, a sada kupcima želi stvoriti još ljepše… više »

DA?

Novim porezima do pravednije Hrvatske?

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Sve češće u Hrvatskoj spominje se mogućnost i potreba uvođenja poreza na turistički najam privatnih stanova i kuća, te poreza na nekretnine. Što se prvog tiče, oko njega su se… više »

USKRS

Velika subota - što sve trebate znati

objavljeno prije 11 mjeseci i 25 dana

Velika subota - to je zapravo spomen na Isusov počinak u grobu, a završava vazmenim bdjenjem koje uvodi u najvažniju nedjelju čitave povijesti, nedjelju Kristova Uskrsa. Prema… više »

Raspelo
USKRS

Veliki petak - što se danas radi i kakvi su običaji

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

Veliki petak je u sredini Vazmenog trodnevlja i kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Slavi se u petak prije Uskrsa. Na ovaj se dan kršćani diljem… više »

BORBA

5. Tiha misa

objavljeno prije 1 godinu

 „Tiha misa" je skupna intervencija u javnom prostoru umjetnice Arijane Lekić- Fridrih kao reakcija na višemjesečnu intenziviranu re-tradicionalizaciju navodno sekularnog… više »

EHHH...

Uskoro ne trebate imati kratka svjetla

objavljeno prije 1 godinu

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama fiksno je propisano razdoblje u kojem na motornim vozilima moraju biti uključena dnevna ili kratka svjetla, i to od 1. studenoga do 31. ožujka ove… više »

PROMJENA SATA

Ljetno računanja vremena počinje noćas

objavljeno prije 1 godinu

Noćas se opet mijenja sat - ljetno računanje vremena počinje između subote i nedjelje, što znači da noćas spavamo sat vremena manje. Ljetno računanje vremena u 2023. godini… više »

STVARNO?

Što muči hrvatske tinejdžere kad je lova u pitanu

objavljeno prije 1 godinu

Istraživanje financijske pismenosti tinejdžera u Hrvatskoj provedeno je ovaj mjesec metodom online upitnika, na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1011 ispitanika, u dobi od 13 do 19… više »

skrolaj na vrh