Film
FILMOVI

Dosje Labudović ide u kina

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

U suradnji s Kulturno-informativnim centrom (KIC) u Restartovom specijaliziranom kinu, DOKUKINU, održat će se kinopremijere dva nova filma renomirane regionalne… više »

25 FPS

25 FPS 2023 - Natjecateljski program i Refleksi

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Od 27. do 30. rujna 2023. u zagrebačkom kinu Kinoteka te 4. i 5. listopada u riječkom Art-kinu održat će se 19. izdanje Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. U četiri festivalska… više »

ZFF

Bliži se 21. Zagreb Film Festival

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Pred nama je još jedna uzbudljiva jesen u Zagrebu i razlog zbog kojeg joj se posebno veselimo - Zagreb Film Festival. Najveća zagrebačka igranofilmska avantura održat će se 21. put od… više »

MOSTRA

U utrci za Zlatnog lava 23 filma

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Promjenom politike i približavanjem streaming platformama i Hollywoodu - to se promijenilo. Mostra je postala svojevrsna revija filmova koji će se natjecati za Oscara. Za glavne nagrade… više »

FILMOVI

Prijave za 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Novo, 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 24. do 26. studenog 2023. godine u Zagrebu. Organizatori Revije su Hrvatski filmski savez i Autorski studio -… više »

FILMOVI

Ciklus američkog horora 'Universalova filmska čudovišta'

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Oprečan ljetnoj vedrini i prpošnosti, ali odlučan u dokazivanju da i tmurni dani mogu biti uzbudljivi, rujanski program kina Tuškanac kao uvertiru u jesensko raspoloženje na… više »

FILMOVI

Pelikan i Nemoguća misija na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Pelikan je neobična i originalna egzistencijalistička komedija, koja svojim humorom podsjeća na filmove Yorgosa Lanthimosa i grčki „čudni val". Svjetsku premijeru imao je na… više »

FILMOVI

Film "Hotel Pula" dolazi u kina 31. kolovoza

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Zagrebačka premijera drame „Hotel Pula" bit će održana 31. kolovoza u kinu Kaptol Boutique Cinema, a istoga će dana debitantski dugometražni igrani film redatelja Andreja Korovljeva i… više »

FILMOVI

Film Pelikan na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

U utorak, 29. kolovoza, u 20:00 sati, na Ljetnoj pozornici Tuškanac održat će se zagrebačka premijera filma Pelikan, nagrađivanog debitantskog igranog filma redatelja Filipa… više »

FILMOVI

Kinoteka u šumi: Gosti iz galaksije

objavljeno prije 8 mjeseci

U četvrtak, 24. kolovoza u tuškanačkoj šumi prikazuju se Gosti iz galaksije, dugometražni igrani film Oscarom nagrađenog autora animiranih filmova Dušana Vukotića… više »

FESTIVALI

Sutra kreće 21. izdanje Liburnia Film Festivala

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Recentni hrvatski dokumentarni filmovi, 33 filmska naslova, 18 premijera, autori filmova i njihovi protagonisti, razgovori i edukacije o nastanku dokumentaraca i radu na filmu... Sve će to… više »

BIOPIC

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody na HBO Max

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody je snažna i trijumfalna proslava nenadmašne Whitney Houston. Redateljica je Kasi Lemmons,  scenarist je Anthony McCarten,… više »

5. RFF

„Smrt djevojčice sa žigicama“ otvorio RFF

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama" redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata napravio je puni krug - 2021. je snimljen na Rabu, a… više »

KINOTEKA

Kinoteka na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

U četvrtak, 17. kolovoza, na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se Sveta planina, nadrealistički klasik Alejandra Jodorowskog o neobičnoj skupini pustolova predvođenih karizmatičnim… više »

SSF

Moj muž, musliman na SFFu

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Novi Max Original dokumentarni film „Moj muž, musliman" (Soțul Meu Musulman/My Muslim Husband), redatelja Daniela Ioana Bărnutija i Alexandre Lizete Bărnuți, imao je međunarodnu… više »

skrolaj na vrh