Film
BOX OFFICE

Transformers 3 zaradio rekordnih 97.4 milijuna dolara u prvom vikendu

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Paramount Pictures, distiributer trećeg nastavka Transformersa u nedjelju je objavio da je film u prvom tjednu prikazivanja zaradio tijekom vikenda čak 97.4 milijuna dolara, čime je pretekao… više »

NULTO IZDANJE

Otvoren Fantastic Zagreb Film Festival

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Nulto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, prvog festivala fantastičnog filma u Hrvatskoj i regiji, u okviru kojega će se prikazivati filmovi znanstvene fantastike, horora, trilera i… više »

FILMSKI FESTIVAL

Večeras se otvara poznati festival u Karlovyim Varyima

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Večeras počinje jedan od najznačajnijih filmskih festivala u Europi, onaj u Karlovyim Varyima, javlja Hina. U službenoj konkurenciji 46. po redu festivala u ovom češkom gradiću je… više »

KRATKI FILM

Film Charlieja Chaplina loše prošao na dražbi

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Unatoč očekivanjima da će otići za "velik šestoznamenkasti iznos", zaboravljeni kratki film komičarske legende Charlieja Chaplina nije prodan na dražbi u Londonu, prenosi… više »

16.-23. SRPNJA

Filmski festival u Puli - deset filmova u nacionalnom programu

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Nacionalni program 58. Festivala igranog filma u Puli, koji će se pod sloganom "Film pod zvijezdama" održati od 16. do 23. srpnja na deset lokacija, donosi 19 filmova, od čega je njih deset u… više »

FZFF

Smrt hodala po centru Zagreba

objavljeno prije 13 godina

Nakon proslotjednih mumija, ovu subotu centar grada ponovno su pohodile dvije nove neobične i strašne spodobe: zamaskirane pod crnim kukuljicama, dvije Smrti danas prijepodne mirno su… više »

ROMANTIČNA KOMEDIJA

Novi film Woodyja Allena "Midnight in Paris" oduševio Amerikance

objavljeno prije 13 godina

Distrubiter Sony Pictures Classics objavio je da je najnoviji film Woodyja Allena "Midnight in Paris" postao ovog tjedna njegov najuspješniji film u Sjevernoj Americi u zadnjih 25… više »

KATASTROFA SREDNJIH GODINA

Tom Hanks kroz prizmu Larryja Crownea

objavljeno prije 13 godina

Tom Hanks je prvi koji će priznati da je „Larry Crowne", njegova nova komedija o sredovječnom muškarcu koji se vraća na fakultet nakon što izgubi posao, nešto… više »

"YOU TALKIN' TO ME?"

4 najpoznatija filmska klišeja

objavljeno prije 13 godina

Postoje određena pisana i nepisana pravila filmske umjetnosti (posebice holivudske) po kojima se pišu scenariji i snimaju filmovi, a nama kao publici ne preostaje ništa drugo… više »

MCAVOY:

"3D filmovi su bacanje love"

objavljeno prije 13 godina

Škotski glumac James McAvoy smatra da su filmovi u 3D formatu čisto bacanje love i jednostavno samo drugi način na koji se od ljubitelja kina izvlači dodatni novac. McAvoy priznaje da… više »

FZFF

Mumije najavile Fantastic Zagreb Film Festival

objavljeno prije 13 godina

U samom centru Zagreba danas prijepodne osvanule su dvije žive mumije koje su svojim prisustvom najavile nadolazeći prvi festival filmske fantastike u Hrvatskoj! Fantastic Zagreb Film… više »

SSFF

Supetar Super Film Festival od ove godine ima natjecateljski karakter

objavljeno prije 13 godina

Međunarodni festival europskog dokumentarnog filma Supetar Super Film Festival (SSFF), koji se održava od 5. do 9. srpnja, ovogodišnjim, trećim, izdanjem postaje festival… više »

NEIZVJESNOST

Oscari: Mijenjaju se pravila za najbolji film

objavljeno prije 13 godina

Za nagradu za najbolji film u budućnosti se može nadmetati od pet do deset filmova, odlučili su organizatori dodijele nagrade američke filmske akademije koji su time uveli novi element… više »

FILMSKA UMJETNOST

13 najupečatljivijih prvih scena u filmovima

objavljeno prije 13 godina

Nema sumnje, prvi su dojmovi u životu često najbitniji. U filmskoj umjetnosti često vrijedi isto pravilo, prvih nekoliko scena nerijetko postavlja ritam za ostatak filma i dobri redatelji… više »

TWILIGHT SAGA

Twilight treću godinu zaredom pomeo MTV Movie Awards

objavljeno prije 13 godina

Vampirska drama iz serijala Twilight proglašena je treći put za redom najboljim filmom godine na svečanoj dodjeli "2011 MTV Movie Awards", održanoj u Gibson amfiteatru u Los Angelesu,… više »

skrolaj na vrh