Film nema prethodne stranice
FESTIVALI

20. FPS - zanimljivi odabiri

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Sinoć je u kinu Kinoteka otvoren jubilarni 20. Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS uz selekciju hrvatskih eksperimentalnih filmova u programu Refleksi i prvi blok… više »

NAJAVE

Danas počinju Queer Momenti 2024

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Queer MoMenti - trodnevni kino program dugometražnog filma koji se temelji na recentnim queer filmovima, prikazanima na prestižnim filmskim festivalima. Ove godine Queer… više »

KINO

Tuškanac u gostima prikazuje ciklus Suvremeni Disney

objavljeno prije 4 dana

Tuškanac u gostima, u partnerstvu s Centrom mladih Ribnjak, otvara ciklus koji donosi najpopularnije naslove novije Disneyjeve produkcije! U sklopu programa Suvremeni Disney do kraja… više »

FESTIVAL 25 FPS

Prošireno kino i novi film Bena Riversa

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Prvi nas vodi u digitalnu šetnju prostorima videoigre GTA V - Everyday Daylight umjetničke pseudomarksističke skupine Total Refusal. Kao i u ranijim radovima prikazanima na festivalu… više »

FILMOVI

Preporuke filmova selektora 18. Festivala tolerancije

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

18. Festival tolerancije u četiri dana trajanja na 3 zadarske lokacije, u II PALAČE - Providurovoj i Kneževoj te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru prikazat će 28 filmova, a svi… više »

FILMOVI

Otvaranje nove sezone kina Kinoteka

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

Nakon tri mjeseca na Ljetnoj pozornici Tuškanac od ponedjeljka, 16. rujna kreće nova sezona kina Kinoteka. Tim povodom prikazuje se Za to doba, drugi dugometražni film Gorana… više »

FILMOVI

Queer MoMenti 2024 - filmski festival

objavljeno prije 8 dana

Queer MoMenti - trodnevni kino program dugometražnog filma koji se temelji na recentnim queer filmovima, prikazanima na prestižnim filmskim festivalima.  Ove godine Queer… više »

KINO

Tuškanac u gostima donosi ciklus posvećen izazovima odrastanja

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Program Tuškanca u gostima narednih dana posvećen je mladenačkim boljkama, stoga u okviru ciklusa Film odrastanja donosi naslove koji se bave adolescentskim previranjima i pitanjima… više »

FESTIVALI

2. Japanski filmski festival – za sve ljubitelje japanske animacije!

objavljeno prije 16 dana i 20 sati

U Japanu ljudi svih dobi i društvenih slojeva čitaju mangu - japanske grafičke romane i stripove, dok je anime širok pojam za japansku animaciju, a često pretpostavlja animiranu… više »

FPS

Natjecateljski program 20. Festivala 25 FPS

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

Jubilarni 20. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS održat će se od 24. do 28. rujna 2024. u zagrebačkom kinu Kinoteka. Poseban program planiran je, po običaju, u Rijeci 3. i 4.… više »

FILMOVI

In memoriam: Shelley Duvall u KIC-u

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Tuškanac u gostima rujanski program započet će ciklusom posvećenim nedavno preminuloj Shelley Duvall - svestranoj glumici kojoj su razigrana pojavnost te intenzivna emocionalna… više »

FILMOVI

33. Dani hrvatskog filma predstavljaju odabrane filmove natjecateljskog programa

objavljeno prije 25 dana

33. Dani hrvatskog filma objavljuju rezultate selekcije prestižnog natjecateljskog programa, koji će biti prikazan od 17. do 20. listopada u karlovačkom Kinu Edison. Odabrani filmovi… više »

COOL

Lauba i ovog ljeta ugošćuje najbolje s festivala Cinehill

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Sjajnu atmosferu iz prekrasnog ambijenta Gorskog kotara festival Cinehill donosi i na zagrebački asfalt. Točnije, u jednu od najvažnijih gradskih kulturnih institucija - Laubu.… više »

FILM

Pet filmskih radionica Frooom!

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U Zagrebu, u osnovnoj školi Dr. Ivan Merz, organizacija Bacači sjenki već dvanaestu godinu za redom održava svoje intermedijalne filmske radionice za djecu i mlade funkcionalne filmske… više »

FILMOVI

“Nakon ljeta” Danisa Tanovića otvorio 30. Sarajevo Film Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Praćen ovacijama i gromoglasnim pljeskom publike, novi film oskarovca i dvostrukog dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda Danisa Tanovića "Nakon ljeta" otvorio je u petak jubilarno,… više »

skrolaj na vrh