Biznis
COOL

Veliki uspjeh domaćih developera

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

IT tvrtka Q još jednom je ostvarila veliki poslovni uspjeh izvan granica Hrvatske. Ovog puta Q je ostvario suradnju s poznatim britanskim medijem The Sun i to na poboljšanju… više »

SVAKA ČAST

Xiaomi dodijelio nagradu hrvatskoj tvrtki Bijelić Co. za premium partnerstvo

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Od 12. do 14. listopada ove godine vodeći svjetski proizvođač mobitela i potrošačke elektronike Xiaomi u Pekingu je bio domaćin konferencije „Global Partner Conference 2023" koja… više »

SJAJNO

Huaweijev Seeds for the Future

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Huawei je u Hrvatskoj petu godinu zaredom održao program Seeds for the Future, a ove godine u programu su sudjelovali studenti s dva fakulteta - Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci… više »

EV

Industrija električnih vozila je budućnost burzovnog trgovanja

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

S&P Global predviđa da će do 2030. godine jedan od četiri nova prodana automobila biti električni. Neki čelnici industrije izvijestili su da planiraju prijeći na proizvodnju električnih… više »

SIROMAŠTVO

Koliko su siromašni stvarno siromašni?

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Kruh, deset jaja ili žvakaće gume - za oko dva eura se u Njemačkoj ne može puno toga kupiti. U pravili jedna vožnja javnim prijevozom košta i više od dva eura. Baš… više »

SAD - EU

Harmonija (ipak) ima svoje granice

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Ako je suditi po izjavama sudionika samita EU-a, predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, sastanak u Bijeloj kući u Washingtonu… više »

KONFERENCIJE

Infobip i GSMA WAS

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

U Šibeniku je svečano otvoren jedan od najvećih internacionalnih tehnoloških skupova GSMA WAS iz područja telekomunikacija na kojem sudjeluje gotovo 250 mobilnih operatera iz… više »

HUMANITARNO

Pomoć malim Ukrajincima u nevolji

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Kupnjom u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske i plaćanjem Mastercard karticama možete pomoći u prikupljanju donacija za djecu školske dobi u Ukrajini i Hrvatskoj. Mastercard i… više »

ZANIMLJIVO

Treba li jačati odnos EU i Kine?

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Ne samo zapadni donositelji odluka, nego i srednjoeuropska javnost podijeljena je oko toga kako upravljati gospodarskim odnosima s Kinom. Anketa koju je proveo CEPER u 12 zemalja regije… više »

ANALIZA

Varljiva statistika hrvatske poljoprivredne proizvodnje

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Hrvatska vlada pohvalila se nedavno porastom ukupne vrijednosti domaće poljoprivredne proizvodnje u prošloj godini za gotovo 20 posto. Sektorska ministrica Marija Vučković tada je… više »

ANALIZA

Europska pomoć Ukrajini znatno veća od američke

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Ukupni volumen vojne, financijske i humanitarne pomoći, koju su europske zemlje već stavile Ukrajini na raspolaganje ili su ju obećali dati, dva puta je veći od volumena američke… više »

BIZNIS

HONOR ima novog direktora regije

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Tehnološka tvrtka HONOR, jedna od vodećih u području tehnoloških inovacija, imenovala je novog generalnog menadžera za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije. Peter Zhu… više »

BRAVO

PickJobs prepoznat u cijeloj EU

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

PickJobs, hrvatska tvrtka koja posluje u čak 11 zemalja u sektoru zapošljavanja, stekla je općeprihvaćenu afirmaciju zbog svojih revolucionarnih inovacija temeljenih na znanju i… više »

KRIZA?

Prijeti li nam nova naftna kriza?

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Na svjetskim burzama u slučaju izbijanja neke nove krize aktiviraju se dobro poznati mehanizmi. Tečajevi dionica (o)padaju, traže se sigurnije alternative za investicije, poput obveznica ili… više »

COOL ;)

Bolt Hrvatska bilježi impresivan rast u svim segmentima

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

U prvih osam mjeseci ove godine Bolt je u Zagrebu ostvario gotovo trostruki rast aktivnih korisnika s hrvatskim telefonski brojem. Porastao je i broj korisnika s inozemnim telefonskim brojem… više »

skrolaj na vrh