Biznis nema prethodne stranice
PROBLEMI?

EU popustila poljoprivrednicima

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Opet su tu. Treći put od početka godine su poljoprivrednici sa stotinama traktora blokirali Europsku četvrt u Bruxellesu. Bale sijena, zapaljene gume, buka. Protest je urodio… više »

COOL

Akustični laboratorij u tvornici Geberit Ruše

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Geberit, vodeća tvrtka na području sanitarnih tehnologija u Europi, u utorak, 26. ožujka 2024., u prostorijama tvrtke u mjestu Ruše, pored Maribora, organizirala je posjet svom novom… više »

NAPOKON

EK daje lovu za nove kanadere

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Novi zrakoplovi koristit će se za gašenje požara diljem Europske unije, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada su životi, domovi i sredstva za život sve više ugroženi… više »

OPA :)

Bitcoin će rasti i dalje?!

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

S obzirom na nedavni porast vrijednosti Bitcoina i očekivanja obaranja rekordne cijene, odluka o ulaganju u Bitcoin zahtijeva temeljito razumijevanje dinamike tržišta i uključenih… više »

DA?

Povećanje carina za ruske i bjeloruske proizvode u EU?

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

"Predlažemo nametanje carina na ruski uvoz kako bismo ublažili rastući rizik za naša tržišta i naše poljoprivrednike i smanjili sposobnost Rusije da iskorištava EU… više »

AJDE ;)

EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

Očekuje se da će Europska komisija u narednim danima uvesti carinu od 95 eura po toni na žitarice iz Rusije i Bjelorusije, navodi FT, dodajući da će carine od 50 posto također biti uvedene na… više »

MOMO 2024

Što će sve čuti na MOMO 2024

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Kupovina mobilnih bonova putem m-banking aplikacije, primjena generativnih AI rješenja kako bi spriječili značajno više kartičnih napada, povratak Bitcoina i rušenje… više »

BRAVO!

Kristijan Talajić: Put od Pule do vodećeg lidera u tech Industriji s 31 godinom

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

U modernom svijetu obilježenom tehnološkim inovacijama, rijetko se susrećemo s pojedincima koji svojom predanošću, strašću i radom dosežu vrhunce karijere u relativno… više »

HRVATSKA

Struktura gospodarstva kao glavni problem

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

Ponovno je Hrvatska zauzela jedno posve neželjeno vodeće mjesto u europsko-unijskom kontekstu, točnije - eurozoni. U pravilu su to dosad bili određeni ekonomski, najčešće fiskalni… više »

HRANA

PIK Vrbovec na tržište plasirao PIK Natur

objavljeno prije 16 dana i 20 sati

PIK Vrbovec je predstavio još jednu inovaciju - Clean label liniju mesnih prerađevina pod nazivom PIK Natur koju je nakon temeljitog industrijskog istraživanja i eksperimentalnog… više »

BOLT

Bolt Plus: pogodnosti za najaktivnije korisnike vožnje na zahtjev

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Bolt, vodeći pružatelj usluge vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, predstavlja novi program vjernosti Bolt Plus zahvaljujući kojem najvjerniji korisnici mogu pristupiti ekskluzivnim pogodnostima… više »

AJDE?

Prvi integracijski program za strane radnike

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Ciklus edukacija kreće iz Pule, gdje će od 25. do 29. ožujka strani radnici iz turističkog sektora učiti o specifičnostima Hrvatske kao zemlje domaćina u kontekstu nacionalnog identiteta,… više »

BOLT

AI sustav dokazano pomaže u sigurnoj vožnji e-romobila

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Bolt, najveći pružatelj usluga mikromobilnosti u Europi, objavio je pozitivne rezultate implementacije AI sustavu ocjenjivanja korisnika e-romobila, uvedenom u kolovozu 2023., kako bi dodatno… više »

COOL

Otvoren osmi natječaj „Pokreni nešto svoje“

objavljeno prije 25 dana i 18 sati

 ACT Grupa i Philip Morris Zagreb pozivaju hrvatske impact poduzetnike da prijave projekte s pozitivnim društvenim utjecajem na natječaj za program „Pokreni nešto… više »

MoMo2024

Tehnološka revolucija u financijama od nevidljivog plaćanja do stablecoina

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Procjenjuje se da više od 26 tisuća startupa diljem svijeta u ovom trenutku osmišljava, razvija i skalira financijska i tehnološka rješenja. I taj broj samo će… više »

skrolaj na vrh