Metro-portal.hr

objavljeno 13.11.2013. 16:36:00
DON NADAN?

Vidošević udružio suradnice u kriminalnu skupinu

Nadan Vidošević doveden je na ispitivanje u sjedište Uskoka gdje, kako se neslužbeno doznaje, iznosi obranu

Nadan tone sve dublje
Nadan tone sve dublje (Arhiva)

Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač, koji je u zgradu tužiteljstva u Gajevoj došao prije nego što su tamo dovedeni njegov branjenik i jučer uhićena voditeljica Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK-a Josipa Mladinov, potvrdio je tek da je riječ o predmetu u nadležnosti Uskoka.

U Uskok je došao i Branko Šerić, odvjetnik Igora Premilovca koji je još prije mjesec dana istražiteljima otkrio da je preko fiktivnih ugovora izvlačen novac iz Komore, ali i Hrvatskih autocesta.

Šerić je kazao kako Uskok sumnja da je riječ o udruživanju radi počinjenja kaznenog djela. 'Grupu je organizirao jedan od osumnjičenih s još dvoje zaposlenika HGK-a, a dvojica osumnjičenika su pomagači u toj kriminalnoj aktivnosti', rekao je Šerić.

Time je neformalno potvrdio nagađanja da se uz Vidoševića za udruživanje terete njegova šefica kabineta Zdenka Peternel, koja je u istražnom zatvoru od sredine listopada te Josipa Mladinov, a Premilovac i Davor Komerički terete se kao pomagači.

Vidošević i Josipa Miladinov uhićeni su jučer, dan nakon što je svoj iskaz u tužiteljstvu dopunio Komerički. Istražiteljima je navodno kazao da je novac, izvučen preko Premilovčevih tvrtki, davao na ruke Vidoševiću i njegovoj suradnici Peternel koju se na početku istrage teretilo da je još sredinom 2005. osmislila način isplaćivanja novca preko fiktivnih ugovora.

Šerić je dodao i da je Premilovac morao ponoviti iskaz u Uskoku, kao što je bio slučaj i kada je taj specijalizirani dio tužiteljstva preuzeo istragu o izvlačenju novca iz HAC-a koju je u početku također vodilo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Nakon ispitivanja u Uskoku Vidošević će, ako tužiteljstvo za njega zatraži istražni zatvor, biti odveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

13.11.2013. 16:36:00
http://metro-portal.hr/vidosevic-udruzio-suradnice-u-kriminalnu-skupinu/81577/