Metro-portal.hr

objavljeno 02.01.2013. 12:01:00
HGK

Vidošević raspalio po Borisu Vujčiću

Guverner HNB-a je za Nadana Poncije Pilat koji je petnaest godina prao ruke i prebacivao odgovornost na druge

Nadan nepogrešivo gađa u metu
Nadan nepogrešivo gađa u metu (Arhiva)

Nadan Vidošević je preživio sve vlade na čelu HGK, i još se ne vidi kraj njegovoj vladavini u mramornim odajama najkritiziranije hrvatske institucije. Kad je prošli tjedan isplivalo u medije koliko je umjetničkih slika nakupovao od članarine/harača koji ubire, pričekao je malo, konsolidirao redove i krenuo u ofenzivu.

Prvi je na tapeti bio Boris Vujčić, novi guverner HNB-a na kojeg je osuo paljbu iz svih oružja, od proglašavanja Poncijem Pilatom koji već 15 godina pere ruke od svih problema a sad soli pamet, preko kritike za istup na Reutersu gdje je Vujčić imao nešto za poručiti Milanoviću s kojim je dan kasnije tulumario u Pepermintu do poziva na devalvaciju kune.

Opleo je Nadan i po bankarima, kojima su bilance "šuplje kao ementaler", kao i po društvenim oligarsima koji su u pretvorbi zaradili pare, a nisu proizveli ništa.

Nadanove mete su opravdane, kritike utemeljene, još samo da je imao hrabrosti, recimo, oplesti po vladi ... No, to ne radi do par mjeseci prije izbora, po dobrom starom običaju.

02.01.2013. 12:01:00
http://metro-portal.hr/vidosevic-raspalio-po-borisu-vujcicu/75763/