Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2013. 22:01:00
DRAGI ...

Veze bez poštovanja vode u prevaru

Ako u vezi ne cijenite partnera, puno je veća mogućnost da će vas prevariti

Manjak poštovanja dovodi do ovakvih scena
Manjak poštovanja dovodi do ovakvih scena (Shutterstock)

U gužvovitoj svakodnevnici najčešće zaboravljamo na jednu vrlo važnu stvar koja nas može koštati velikih problema u vezi ili braku, a radi se o poštovanju partnera. Nedostatak poštovanja i, još više, zaboravljanje pokazivanja da cijenite partnerov rad izaziva ogorčenost i ljutnju kod druge strane.

Znate vjerojatno i sami da ako se ne osjećate dovoljno cijenjeno u onome što radite, ili ako vas stalno kritiziraju, ranjivi ste i nervozni, što vas lako može odvesti u naručje osobe koja vam laska i trudi se da se osjećate posebno.

Partner može imati i najbolje namjere, ukazujući vam na pogreške koje radite, no ako to nije popraćeno zahvalom za ostale obaveze koje obavljate besprijekorno, nećete to shvatiti kao dobronamjernu kritiku već kao obično maliciozno zanovijetanje. 

Znači, govoriti partneru koliko cijenite ono što radi, primjećivanje sitnica koje stalno radi za vas, pa makar to bila i jutarnja kava, omiljena grickalica ili čaša dragog vina učvrstit će vašu vezu.

S druge strane, sitničavost i prebrojavanje tko je što napravio dovest će samo do toga da se obje strane osjećaju tužno i zanemareno, što je izuzetno plodno tlo za nevjeru.

22.05.2013. 22:01:00
http://metro-portal.hr/veze-bez-postovanja-vode-u-prevaru/78269/