Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2013. 08:13:00
BLA BLA

Vesna Pusić pričala bajke o Pelješkom mostu?

Svi dužnosnici EU tvrde da predstudija nije gotova, a Vesna Pusić već zna rezultate?

Što će na kraju biti s Pelješkim mostom?
Što će na kraju biti s Pelješkim mostom? (Arhiva)

'Studija još nije gotova i prerano je donositi zaključke', rekla je Hahnova glasnogovornica Shirin Wheeler.

'Ta studija treba pomoći pri donošenju utemeljene odluke o najrazumnijem rješenju povezivanja hrvatskog teritorija. Studija treba pomoći u identifikaciji i analizi svih mogućnosti za povezivanje Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske: te mogućnosti uključuju 'zaštićeni' cestovni koridor, most između Pelješca i hrvatskog kopna, trajektnu vezu, a može biti i kombinacija tih mogućnosti. Kada se dovrši, studija će nam pomoći donijeti utemeljene odluku o najboljoj opciji', rekla je glasnogovornica Wheeler.

Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za promet Siim Kallas, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, izjavio je u četvrtak u Zagrebu da još nije izabrana solucija o povezivanju juga Hrvatske s ostatkom zemlje, niti je bilo kojoj mogućoj varijanti dana prednost.

'Koliko ja znam nijedna solucija nije izabrana, niti je bilo čemu dana prednost. Moji kolege iz regionalnog razvoja isto tako su potvrdili da još nema konačnog rješenja niti odluke. To nije pitanje prometa, to je zapravo pitanje politike regionalnog razvoja', rekao je Kallas u izjavi z anovinare nakon sastanka u Banskim dvorima s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašom Dončićem, koji mu je formalni domaćin u Hrvatskoj.

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je ranije u četvrtak da je predstudija izvedivosti koju je naručila Europska komisija pokazala je da je Pelješki most apsolutno najbolja opcija povezivanja juga Hrvatske s ostatkom države.

03.05.2013. 08:13:00
http://metro-portal.hr/vesna-pusic-pricala-bajke-o-peljeskom-mostu/77912/