Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2010. 13:31:55
JURČIĆEV NASLJEDNIK

Velimir Zajec je novi trener Dinama

POGLEDAJTE VIDEO - Mamić od Zajeca očekuje da Dinamo odvede do naslova prvaka i u Europsku ligu, a još jednom je obećao da neće ulaziti u svlačionicu

Velimir Zajec Dinamo
Velimir Zajec Dinamo (Drago Sopta/Cropix/Infopunkt)

Velimir Zajec od utorka je i službeno novi trener zagrebačkoga Dinama i na toj će funkciji naslijediti Krunu Jurčića.

Zajec je predstavljen novinarima na konferenciji na Maksimiru, a u svojem prvom obraćanju kazao je kako je sada puno spremniji za posao trenera u Dinamu negoli prije 12 godina.

Izvršni dopredjsednik Dinama Zdravko Mamić je rekao da se sa Zajecom dogovorio za ''dvije sekunde", dok o ''težini'' dvogodišnjeg ugovora nisu govorili. Od Zajeca očekuju da odvede klub do novog naslova prvaka i do Europske lige.

"U Engleskoj i Grčkoj sam puno naučio, te sada o nogometu znam više nego prije dvanaest gopdina. Ova Dinamova momčad svakako ima potencijala, a od igrača ću tražiti da budu agresivniji. Pozivam naše navijače da nas podrže jer jedino tako možemo do uspjeha", kazao je Zajec.

Zajec će u narednih nekoliko dana objaviti i imena svog stožera, a u nastavku razgovora s Mamićem će vidjeti i na koji sastav ekipe može računati. Mamić je između ostalog najavio da se neće upletati u Zajecov rad i da neće ulaziti u svlačionicu. Naglasio je da ne treba očekivati previše od Dinama, te da Zajec nije čarobnjak.

Mamić je osim toga i vulgarno ocijenio izvještavanje pojedinih medija s njegove prošle novinarske konferencije i najavio da će ubuduće sve izjave o igri kluba davati novi trener i sportski direktor kluba Zoran Mamić.

Zajec (54) je igračka legenda Dinama, zagrebački je klub vodio i u sezoni 1998./1999., a otad se u Dinamu dogodilo 18 trenerskih smjena. Zadnji trenerski posao imao je na klupi Portsmoutha još prije pet godina, a bio je i trenerom Panathinaikosa, jedinog kluba, uz Dinamo, za koji je nastupao i kao igrač. Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je u 40 utakmica, a u većini njih je bio kapetanom.

S Dinamom je u sezoni 1998./1999. igrao i u Ligi prvaka zauzevši u skupini s Ajaxom, Olimpiakosom i Portom drugo mjesto. (hina/metro-portal/Infopunkt)

25.05.2010. 13:31:55
http://metro-portal.hr/velimir-zajec-je-novi-trener-dinama/40869/