Metro-portal.hr

objavljeno 10.02.2010. 09:48:05
GUSTI SNIJEG

Veliko nevrijeme u Lici

Zimska služba "Lika ceste" u trećem je stupnju pripravnosti, na terenu je gotovo 100 kamiona s ralicama, teški strojevi i freze

(Željko Popović / CROPIX)
Liku je zahvatilo snježno nevrijeme, od ranog jutra pada gusti snijeg pa su na svim cestama na snazi zimski uvjeti vožnje.

Promet je krajnje otežan na županijskim i lokalnim prometnicama do udaljenijih naselja koje su u drugom prioritetu zimskog održavanja.

Zimska služba "Lika ceste" u trećem je stupnju pripravnosti, na terenu je gotovo 100 kamiona s ralicama, teški strojevi i freze. U glavnoj zimskoj bazi u Gospiću doznaje se da i unatoč gustom snijegu zasad nema zatvorenih cesta.

Najviše snijega izmjereno je na Zavižanu, 170 centimetara, a na sjevernom Velebitu puše jaka bura, doznaje se od meteorologa Meteorološke postaje na Zavižanu Ante Vukušića. Na Plitvicama visina snježnog pokrivača veća je od 70 centimetara, a u Gospiću je jutros izmjereno 22 centimetara snijega.

Snijeg nošen jakim vjetrom pada mjestimice i u Primorju. Na dionici Jadranske magistrale Senj - Sveta Marija Magdalena mjestimice je moguća poledica pa je zabranjen promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima. (hina/metro-portal)

10.02.2010. 09:48:05
http://metro-portal.hr/veliko-nevrijeme-u-lici/32693/