Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2013. 13:42:00
DOGAĐANJA

Veliko finale Tjedna Izraela u Zagrebu

U subotu, 30.11. zatvaranje Tjedna Izraela u kazalištu VIDRA uz predstavu „Gospođa Roza“ s Jelisavetom Sekom Sablić u glavnoj ulozi

Yaniv Tal u The Room-u
Yaniv Tal u The Room-u (Menart)

Ove godine, Tjedan Izraela obogatio je svoj program te se okrenuo i zabavnijem programu za mlade, kako bi vikend zatvaranja festivala završio u vedrom i razigranom tonu! U Petak festival ugošćuje eminentnog izraelskog DJ-a Yaniva Tala uz napomenu da će se plesni podij ipak zagrijati u zagrebačkom klubu THE ROOM, a ne u klubu Gjuro 2 kako je prethodno najavljeno.

DJ Yaniv Tal aktivan je na electro sceni još od davne 1996. godine te potpisuje stotine kompilacija i izdanja različitih nosača zvuka! Od 2006. je stalni DJ kluba „Die Bank" u središtu noćne scene Muenchena, a od 2011. glavni je glazbeni direktor Catchup Production, međunarodne multimedijalne produkcijske kuće iz Zuricha. Nastupao je u SAD-u, Indiji, Ujedinjenom kraljevstvu, Rusiji, Izraelu, Francuskoj, Tajvanu, Njemačkoj, Japanu, Španjolskoj, JAR-u. Prije nekoliko godina nastupio je i u Hrvatskoj.

Večer vrhunskog glazbenog spektakla probudit će i potresti sve one željne zabave i odličnog noćnog provoda.

Očekuje Vas vrhunska atmosfera, puno dobre glazbe i dance performance by F1RST entertainment!

 Čast da zatvori  Tjedan Izraela pripala je predstavi „Gospođa Roza", prema romanu Romaina Garyja „Život je pred tobom". Režiju i adaptaciju potpisuje Stefan Sablić, dok je u glavnoj ulozi čuvena Jelisaveta Seka Sablić. Ostale uloge tumače Miloš Klanšček, Mladen Andrejević i Bojan Dimitrijević

Roman R. Garyja remek djelo je literature koje pronalazi svoju misiju i u dramskoj formi, u živom kontaktu publike s likovima na sceni, a ujedno je piscu donio i drugog Gonkura, najprestižnije francusko priznanje za književnost.

Gospođa Roza, bivša prostitutka, židovka koja je preživjela Auschwitz, iako i sama živi u siromaštvu, poslije rata pomaže djevojkama koje se bave prostitucijom, prihvaćajući njihovu djecu.

Ne primjećujući uopće da radi nešto posebno, gospođa Roza završava svoj život srcem ispunjenim ljubavlju za djecu koju je odgojila, a posebno za malog Muslimana Momu u kojeg upire svoj posljednji pogled i snagu želeći da on postane dobar i častan čovjek.

Ne propustite ovu dirljivu priču o ljepoti i emocijama koje sve više zaboravljamo u današnje vrijeme, jer tragedija često može biti nadmašena toplinom ljudskih odnosa.

Predstava danas (četvrtak 28.11.) također gostuje u Čakovcu, a sutra u Koprivnici (petak 29.11.). 

Ulaznice za sva događanja u prodaji su putem sustava www.entrio.hr a više informacija o rasporedu, lokacijama i cijenama ulaznica možete pronaći na web stranici www.tjedan-izraela.org.

28.11.2013. 13:42:00
http://metro-portal.hr/veliko-finale-tjedna-izraela-u-zagrebu/81852/