Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 13:08:43
TVORNICA KULTURE

Veliki zagrebački koncert Livia Morosina

Krajem svibnja Tvornica će ugostiti Livia Morosina i njegove prijatelje i suradnike Alena Vitasovića i Radu Šerbedžiju.

(Tvornica)

Tvornica kulture 29.05. predstavlja veliki koncert Livia Morosina, kojem će se na koncertu pridružiti i dvojica njegovih prijatelja, Alen Vitasović i Rade Šerbedžija.

Livio Morosin je jedan od najistaknutijih hrvatskih autora pop, rock i etno glazbe. Karijeru je započeo 1980. godine sa grupom „Gustaph i i njegovi dobri duhovi". 1993. u suradnji sa Alenom Vitasovićem, izdaje single „ Ja ne moren bež nje", koji postiže ogroman uspjeh. Već slijedeće godine izlazi album „ Gušti su Gušti", također u suradnji sa Alenom Vitasovićem, u izdanju Croatia Recordsa, koji je prodan u više od 70 000 primjeraka, te ulazi u kategoriju Zlatnog albuma.

Tri godine kasnije izdaje album „ I anđeli su bili crnci" s grupom „Anelidi", s kojeg predstavlja single "Tri naranče" na Etno festivalu u Neumu. 2002. godine izdaje album sa poznatim hrvatskim glumcem Radom Šerbedžijom.Nagrađivan je na mnogim domaćim glazbenim festivalima. Prije tri godine, 2007. izdaje album "Livio Morosin". Album donosi 17 pjesama, te dvije bonus skladbe u prepoznatljivoj maniri istarskog hit-makera.

Morosin je jedan od rijetkih koji je uspio koristeći istarsku ljestvicu i čakavski dijalekt, a na ovom je glazbenom uratku pomiješao razne glazbene stilove. To je ukomponirao u jednu cjelinu koja daje jedinstven pregled rada i razmišljanja ovog iznimnog autora.
Ulaznice su u pretprodaji u Tvornici kulture, Profilu Megastoreu (Bogovićeva 7), te na svim prodajnim mjestima Eventima, po cijeni od 70 kuna u pretprodaji, a 80 na dan koncerta.

11.05.2010. 13:08:43
http://metro-portal.hr/veliki-zagrebacki-koncert-livia-morosina/39746/