Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2020. 17:14:00
DOĐITE

Veliki prosvjed protiv Bandića u subotu 1. veljače

Tog dan će se održati prosvjed protiv, kako kažu, "Bandićeve otimačine" stupa na snagu novi sustav naplate odvoza otpada, koji Zagrepčanima višestruko poskupljuje račune

Dosta je!
Dosta je! (Facebook)

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget pozvale se u utorak Zagrepčane na veliki prosvjed protiv politike gradonačelnika Milana Bandića, koji će se pod nazivom "Dosta je!" održati u subotu, 1. veljače u 16 sati na Trgu bana Jelačića.

Tog dana kada će se održati prosvjed protiv, kako kažu, "Bandićeve otimačine" stupa na snagu novi sustav naplate odvoza otpada, koji Zagrepčanima višestruko poskupljuje račune bez, smatraju udruge, valjanih argumenata i uz nefunkcionalan sustav prikupljanja otpada.

Također, 6. veljače će zastupnici Gradske skupštine odlučivati o izmjenama GUP-a, za koje udruge smatraju da je loš i štetan i traže izradu novog GUP-a koji neće ići u korist investitorima. Zato pozivaju gradske zastupnike, uključujući i one koji su do sada podržavali Bandićevu politiku, da 'poslušaju glas javnosti' i usprotive se GUP-u te da zahtijevaju povlačenje cjenika za otpad i unaprjeđenje načina prikupljanja otpada.

Iva Marčetić iz Prava na grad rekla je na konferenciji za novinare kako prosvjedom poručuju da je dosta Bandićevog načina vladanja Zagrebom. Dodaje kako Pravo na grad i Zelena akcija na to upozoravaju zadnjih 10 godina, pozivajući Bandića da odstupi s gradonačelničkog mjesta jer 'radi gradu štetu'.

28.01.2020. 17:14:00
http://metro-portal.hr/veliki-prosvjed-protiv-bandica-u-subotu-1-veljace/123417/