Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2011. 14:15:00
UMOROVLJENICI, SELJACI I FACEBOOKOVCI

Veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića 29. travnja

"Svi na ulice - stari i mladi" glavna je poruka prosvjeda koji će se, kako je najavljeno dogoditi 29. travnja u podne na Trgu bana Jelačića

Prosvjed će zajedno organizirati Blok "Umirovljenici zajedno", Sindikat hrvatskih seljaka i koordinatori tzv. Facebook prosvjeda. Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare pozvali sve građane - umirovljenike, nezaposlene, mlade, seljake, ribare i druge da se odazovu prosvjedu i poruče sadašnjoj vladi da mora otići, a budućim vladama da moraju raditi u interesu naroda.

Predsjednik ASH i koordinator Bloka "Umirovljenici zajedno" Zlatko Klarić rekao je kako očekuju da će se po brojnosti ponoviti prosvjed kakav je bio za Radio 101 i da će se na glavnome zagrebačkom trgu u petak, 29. travnja, okupiti barem 50.000 ljudi. "Želimo promjene i da na vlast dođu oni koji će umirovljenicima omogućiti dostojanstven život, mladima perspektivu, a seljacima i ribarima da žive od svojega rada", dodao je Klarić.

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac rekao je da seljaci ovaj put neće pokušati doći u Zagreb traktorima te je pozvao sve na zajedništvo radi promjene na političkoj sceni Hrvatske budući da zemlja tone sve dublje. Seljaci, istaknuo je Pokrovac, više ne žele poticaje iz džepova građana, nego da se donese strategija razvoja poljoprivrede i da Hrvatska postane izvozna zemlja.

Jedan od koordinatora tzv. Facebook prosvjeda Dean Golubić posebno je na prosvjed pozvao mlade iz svih krajeva Hrvatske, ali i sve druge - da dođu na trg i poruče vladi: "Sad je dosta, morate otići jer ste 20 godina upropaštavali Hrvatsku."

12.04.2011. 14:15:00
http://metro-portal.hr/veliki-prosvjed-na-trgu-bana-jelacica-29-travnja/57637/