Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2013. 05:13:00
66. CANNES

Veliki Gatsby otvara filmski festival u Cannesu

Leonardo DiCaprio, koji glumi Jaya Gatsbyja, rijetko se pojavljuje na Croisettei, a zadnji se put pojavio 2007

Leonardo DiCaprio kao Gatsby
Leonardo DiCaprio kao Gatsby (Screenshot YouTube)

Novi film australskoga redatelja Baza Luhrmanna 'Veliki Gatsby' snimljen po slavnom romanu Francisa Scotta Fitzgeralda s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi, otvorit će 15. svibnja 66. filmski festival u Cannesu, objavili su organizatori. Film će biti prikazan izvan konkurencije, u 3D tehnici.

Uz DiCaprija u filmu se pojavljuju Tobey Maguire, u ulozi Gatsbyjeva prijatelja Nicka Carrawaya, Carey Mulligan kao Daisy Buchanan iJoel Edgerton kao njezin muž Tom Buchanan.

Riječ je o šestoj ekranizaciji ovoga romana Scotta Fitzgeralda, a najpoznatija je ona iz 1974. u režiji Jacka Claytona za koju je scenarij napisao Francis Ford Coppola. U toj su se filmskoj verziji u glavnim ulogama pojavili Robert Redford (Gatsby), Mia Farrow (Daisy Buchanan), Bruce Dern (Tom Buchanan) i Sam Waterston (Nick Carraway).

Popis dvadesetak filmova koji će se prikazati u službenoj konkurenciji bit će objavljen sredinom travnja, a o dobitnicima nagrada odlučivat će žiri kojemu je ove godine na čelu Steven Spielberg. Festival u Cannesu završava 26. svibnja.

13.03.2013. 05:13:00
http://metro-portal.hr/veliki-gatsby-otvara-filmski-festival-u-cannesu/77002/