Metro-portal.hr

objavljeno 04.03.2019. 16:01:00
ZMAG

Velika razmjena sjemena u Zagrebu

Ne propustite ZMAG-ovu godišnju razmjenu starih, autohtonih sorti sjemena iz organskog uzgoja

Razmijenite pravo sjeme...
Razmijenite pravo sjeme... (Neven Petričević)

U subotu, 9. ožujka od 10 do 14 sati u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva ul. 6) u Zagrebu održat će se velika ZMAG-ova razmjena sjemena koja će okupiti više od deset sjemenara.

Razmjena je namijenjena OPG-ovcima, vrtlarima početnicima i hobistima, a razmjenjivat će se brojne stare i autohtone sorte sjemena iz organskog uzgoja. Vrata su otvorena i za sve zainteresirane za temu kućnog sjemenarstva i bioraznolikosti koji nemaju svoje sjeme za razmjenu - ovom prilikom moći će nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju sjemenarima za njihov trud uložen u prikupljanje i očuvanje sjemena. 

Razmjenu sjemena pratit će, od 12 do 13 sati, i razgovori između sjemenara vrtlara u kojima će moći sudjelovati svi, bez obzira na iskustvo, a u degustacijskom kutku kušat će se odabrani domaći proizvodi sudionika.

Razmjene sjemena važne su jer pružaju mogućnost "živog" kontakta među vrtlarima i razmjenu informacija o sortama. Ujedno jačaju mrežu lokalnih zajednica, kao i volju da ustraju u očuvanju tradicijskih sorti, šaljući tako jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo i da svi imaju jednaku odgovornost da brinu o zajedničkoj kolekciji.

04.03.2019. 16:01:00
http://metro-portal.hr/velika-razmjena-sjemena-u-zagrebu/117246/