Metro-portal.hr

objavljeno 30.07.2008. 19:35:56

Velika operacija protiv Al Qaide u pokrajini Diyali

Ofenziva će trajati dva tjedna

Irački i američki časnici planiraju akciju na terenu
Irački i američki časnici planiraju akciju na terenu (AFP)

Gotovo 50.000 iračkih policajaca i vojnika sudjeluje, uz potporu američkih snaga, u operaciji protiv Al Qaide u pokrajini Diyala, jednome od najjačih uporišta te mreže pri čemu je uhićeno 35 osoba osumnjičenih za terorizam, javljaju u srijedu agencije.

Velika operacija protiv Al Qaide i drugih pobunjenika nastavljena je u srijedu u pokrajini Diyali, uz potporu američkih snaga, priopćilo je iračko ministarstvo obrane, javlja Reuters.

"Do srijede u podne naše su snage uhitile 35 osoba za kojima se traga zbog terorizma, a koje su umiješane u zločine, ubojstva, napade i protjerivanje stanovištva" zbog vjerskih razloga, izjavio je Mohamed Al Askari, glasnogovornik ministarstva, prenosi AFP.

"Uhitili smo i velik broj osumnjičenika i pronašli dvadeset skrovišta sa streljivom, 35 bomba, 75 komada različitog vatrenog oružja", dodao je, potvrdivši da se operacija pod nazivom Dobar znak nastavlja.

Operacija je počela u utorak u Baaqubi, prijestolnici pokrajine Diyale, najteže pogođene nasiljem. U njoj sudjeluje 50.000 iračkih vojnika i policajaca i operacija će se iz Baqube proširiti na planinsko područje uz iransku granicu, a trebala bi trajati oko dva tjedna. (HINA)

30.07.2008. 19:35:56
http://metro-portal.hr/velika-operacija-protiv-al-qaide-u-pokrajini-diyali/10365/