Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2019. 10:30:00
DOĐITE

Veganski roštilj u utočištu

Prijatelji životinja pozivaju sve na suosjećajni život i odabir prehrane jer svaki obrok može biti izazov zbog kojega neće stradati nijedna životinja

Veganski roštilj
Veganski roštilj (Prijatelji životinja)

Povodom Svjetskog dana životinja s farma, koji se obilježio 2. listopada, udruga Prijatelji životinja pozvala je sve zainteresirane da se okušaju u kulinarskom izazovu za najbolje vegansko slano i slatko jelo. Sudionici ovog izazova poslali su svoje recepte popraćene fotografijama, a najbolji natjecatelji osvojili su cjelodnevno druženje sa spašenim životinjama u utočištu Plavi križ, uz osiguran prijevoz i hranu.

U nedjelju 27. listopada 2019., vesela ekipa Prijatelja životinja i natjecatelja veganskog kulinarskog izazova posjetila je utočište za životinje Plavi križ. Tamo su ih dočekali svinje Vivi, Rozika, Duda i Sausage, ovce Eva, Piklus, Odin i Janja, krava Milica, jarac Hrčak i drugi zanimljivi štićenici.

Pomagalo se čišćenjem i popravljanjem životinjskih nastambi, hranjenjem životinja i ostalim popratnim poslovima koje voditeljice skloništa Agneza i Jelena svakodnevno i uredno same obavljaju. Vremena je bilo i za druženje sa spašenim životinjama i zajednički roštilj na kojemu su se, uz gljive i povrće, pekli i popularni Beyond burgeri i kobasice.

Životinje su dobile pažnju i ljubav koje zaslužuju te uživale u tikvama, jabukama, mrkvi i zelenoj salati, a posjetitelji ugodno i nezaboravno iskustvo te dobar osjećaj što su upoznali životinje i pomogli radovima u utočištu.

Prijatelji životinja pozivaju sve na suosjećajni život i odabir prehrane jer svaki obrok može biti izazov zbog kojega neće stradati nijedna životinja, i dodaju: „Pokušajmo svijet pogledati na drukčiji i pravedniji način. Ako smo psima i mačkama priznali osjećaje, ako znamo da se vesele, vole, tuguju, ljute, da ih boli, onda jednako znamo i trebamo priznati da i druge životinje to isto osjećaju, kao i mi sami."

Poručuju da se svatko zainteresiran za suosjećajnu prehranu može prijaviti na Vege izazov preko stranice www.veganopolis.net kroz čiji sadržaj nude besplatnu pomoć pri prelasku na veganstvo. Svatko tko se prijavi na Vege izazov sljedećih 30 dana dobivat će recepte za hranjiva i ukusna veganska jela te zanimljive informacije o prednostima veganstva, namirnicama koje vegani koriste te njihovim prehrambenim i životnim navikama.

Na www.prijatelji-zivotinja.hr mogu se pronaći recepti natjecatelja, prikladni i izazovni za sve neovisno o načinu prehrane, kao i fotografije iz utočišta za spašene životinje Plavi križ.

28.10.2019. 10:30:00
http://metro-portal.hr/veganski-rostilj-u-utocistu/121571/