Metro-portal.hr

objavljeno 19.08.2011. 18:51:00
NEZAVIDNA POZICIJA

Većina korisnika Google Plusa su geekovi i studenti iz SAD-a

U vrhu tvrtke vlada zabrinutost, budući da je za uspjeh sličan onom Facebooka potrebno privući različite skupine, a ne samo ljude vične tehnologiji

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što još uvijek nije dostupan široj javnosti, Google Plus podigao je mnogo prašine u tehnološkom svijetu, koji mu je udijelio i mnogo dobrih kritika.

Pa ipak, hoće li najbrže rastuća društvena mreža u povijesti Interneta (20 milijuna korisnika u mjesec dana) dostići broj korisnika koji imaju Twitter i Facebook? Odgovor na ovo pitanje teško je dati i najboljim stučnjacima za ovo područje.

Prema istraživanju koje je provela tvrtke Bime, a koje je obuhvatilo više od 10 milijuna korisnika ove mreže, 70% korisnika Google+ su i dalje muškarci, a velika većina su Amerikanci.

Iako istraživanje nije obuhvatilo dobnu skupinu korisnika, pokazalo se kako najviše korisnika dolazi iz različitih studentskih i IT mreža, iz čega se može sa velikom sigurnošću zaključiti kako su korisnici većinom studenti i zaposleni u tehnološkim tvrtkama.

Google za sada ostaje bez komentara na ove rezultate, ali nije tajna da u vrhu tvrtke vlada zabrinutost, budući da Facebook nije postao uspješan zbog toga što je na svoje stranice privukao ljude koji već godinama koriste Internet, već baš one koji su samo zbog Facebooka i mogućnosti da ostanu u kontaktu s prijateljima na ovaj način počeli koristiti web.

Na kraju krajeva, jedan je korisnik Googla+ odlično sažeo cijelu poantu društvenih mreža u dvije rečenice: „Google Plus je iznimno cool i vjerujem da ću ga koristiti, ali ja radim u IT industriji i visoko sam tehnološki obrazovan. Pravi uspjeh Googla+ mjerit će se u činjenici hoće li i moja baka i tetke napraviti profil na njemu, kao što su nedavno napravile profil i na Facebooku."

19.08.2011. 18:51:00
http://metro-portal.hr/vecina-korisnika-google-plusa-su-geekovi-i-studenti-iz-sad-a/62397/