Metro-portal.hr

objavljeno 25.11.2013. 17:19:00
TJEDAN IZRAELA

Večer jazza u Maxi pubu uz Helmut Eisel Trio & Klezmer In The Air

Kao vrsni kompozitor i izvođač koji, poput giore Feidmana pomjera granice, Helmut Eisel dostojan je nasljednik svih velikih glazbenika, kako u klasici, tako i u jazzu i klezmeru

Helmut Eisel u Maxi pubu
Helmut Eisel u Maxi pubu (Menart)

Jedinstveno putovanje Helmuta Eisela od svijeta matematike do svijeta glazbe, od Njemačke do Izraela, od klasike do klezmera počelo je u Njemačkoj 1985.godine kada je završio studij matematike i radio kao poslovni konzultant. No tih je dana čuveni klarinetist Giora Feidman (publici poznat s prošlogodišnjeg Tjedna Izraela) održavao master classove u Njemačkoj, a Helmut je odlučio oprobati se i učestvovati u njima.

Ubrzo je sa svojim velikim talentom postao asistent Giori Feidmanu i odustao je od poslovne karijere konzultanta u potpunosti se posvetivši glazbi!

Od 1993.godine vodi radionice „Klezmer improvizacije" u Njemačkoj i Izraelu, a osnovao je i nekoliko orkestara i glazbenih sastava poput: Helmut Eisel Clarinet Funtet, Clarinet Stories (duo), Helmut Eisel and Band (kvintet) te Helmut Eisel and JEM (trio). Čest je gost svjetskih i europskih pozornica, a u Izraelu je nagrađen od strane Izraelske Glazbene Udruge za izniman doprinos u očuvanju i promoviranju Klezmera.

Kao vrsni kompozitor i izvođač koji, poput giore Feidmana pomjera granice, Helmut Eisel dostojan je nasljednik svih velikih glazbenika, kako u klasici, tako i u jazzu i klezmeru. Svaki od njegovih nastupa je jedinstven, njegova neograničena sposobnost improvizacije uvijek ga vodi ka novom zvuku, harmi i emociji koja dotiče dušu publike. Njegovi prsti klize po klarinetu dok suptilan zrak struji od skoro nečujnog tona do glasnog urlika... to je moć glazbe Helmuta Eisela koja publiku uvijek ostavi bez daha! 

Večer jazza u Maxi pubu za vas u utorak, 26. studenoga u 21 sat, ne propustite.

25.11.2013. 17:19:00
http://metro-portal.hr/vecer-jazza-u-maxi-pubu-uz-helmut-eisel-trio-and-klezmer-in-the-air/81800/