Metro-portal.hr

objavljeno 16.11.2009. 12:58:37
"Selotejp" i "garaža"

Veća zatvorska kazna za Glavaša

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je veće zatvorske kazne u žalbi koju je podnijelo na nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
Glavaš je u svibnju ove godine osuđen na deset godina zatvora zbog zapovjedne odgovornosti, odnosno jer je pripadnicima Samostalne uskočke satnije naredio uhićenja, mučenja i ubojstvo sedam srpskih civila, čija su tijela bačena u rijeku Dravu, te za mučenje i ubojstvo Čedomira Vučkovića i zlostavljanje Đorđa Petrovića u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu, na čelu kojega je bio 1991.

Drugooptuženi Ivica Krnjak osuđen je na osam godina zatvora, Gordana Getoš Magdić na sedam, a ostala trojica optuženih u slučaju "selotejp", Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić, na po pet godina.

Nezadovoljno visinom izrečenih kazni zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu u kojoj Vrhovnom sudu predlažu da se svim optuženicima povećaju kazne i to zbog, kako je objavljeno na službenoj internetskoj stranici državnog odvjetništva, posebno teških okolnosti djela i visokog stupnja njihove kaznene odgovornosti.

Glavaš je prije objave presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, dok su ostali optuženici u pritvoru u kojemu će čekati pravomoćnu odluku Vrhovnog suda. (hina/metro-portal)

16.11.2009. 12:58:37
http://metro-portal.hr/veca-zatvorska-kazna-za-glavasa/26544/