Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2014. 08:02:00
OPREZ

Vatrogasci cijelu noć ispumpavali podrume, vodni val na vrhuncu tijekom dana

Tijekom noći je bilo preko stotinu intervencija vatrogasnih ekipa koje su ispumpavale podrume i prizemlja kuća, najviše na području Velike Gorice i Zeline

Vrhunac vodnog vala tek se očekuje
Vrhunac vodnog vala tek se očekuje (Arhiva)

Zbog obilne kiše na zagrebačkom području, tijekom noći je bilo više od 65 intervencija vatrogasnih ekipa u poplavljenim kućama i podrumima, izvijestili su jutros iz zagrebačkog Centra 112.

Od 18 sati sinoć do tri sata jutros na terenu je bilo 65 intervencija vatrogasnih ekipa na ispumpavanju podruma i prizemlja kuća na cijelom zagrebačkom području, a ponajviše u Kašini te na velikogoričkom području i u zelinskom kraju, navode iz Centra 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Procjenjuju da će do jutra biti više od stotinu intervencija jer, kako navode, pozivi građana nisu prestajali tijekom noći i jutra pa od tri do pet ujutro broje 30-ak novih intervencija.

Promet je ponovno uspostavljen na državnoj cesti D-41 u mjestu Reka u Koprivničko-križevačkoj županiji nakon što se povukla voda koja se uslijed velikih kiša bila razlila preko kolnika

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke navode da je promet uspostavljen sinoć u 23,50 sata.

Sinoć su zaprimljene dojave o izlijevanju vode i poplavljivanju nekoliko objekata u toj županiji, u Križevcima i Koprivnici te romskom naselju u Žlebicama.

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje, na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni, a zbog poplave zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Sisačko- moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko- senjskoj i Koprivničko- križevačkoj županiji, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog poplave zatvorene su državne ceste D6 u Okiću, D31 Pokupsko- Glina u mjestu Šatornja pa je obilazak županijskim cestama 3229 i 3227 Gornji Viduševac- Topusko, D36 na dionicama Pokupsko- Žgurić Brdo (obilazak preko Pisarovine), Blatnica-Kupčina, Koritinja- Šišljavić, Stari Farkašić- Pokupsko Vratečko i Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko, D43 Ivanić Grad-Caginec (obilazak preko Kloštar Ivanića) te D50 Otočac-Čovići (obilazak preko Zalužnice).

Zatvoreno je i niz županijskih cesta: Peščenica- Brežane Lekeničke, Karlovac- Lasinja u mjestu Banski Kovačevac, Žažina-Mala Gorica na makadamskom dijelu ceste, Slatina Pokupska-Prekopa u mjestu Zaloj, Vojnić- Perna, Sisčani- Zdenčec- Štefanje (obilazak Štefanje- Draganac- Siščani), Podhum-Soboli, Letovanci-Madžari, D36- Lijevi Štefanki.

Zatvorene su neke lokalne ceste: Lijevi Štefanki - D36, lokalna cesta u Husju, zatim Zagorje- Modruš- Oštarije, Lovinac-Rasoja, lokalna cesta u mjestu Podastrana, Pokupsko- Augustinovec. Također su zatvorene ceste Rastoka- Smiljan, Bužim- Smiljan, Lički Novi- Gospić te Obala Ivana Trnskog u Karlovcu.

Na državnoj cesti D41 Vrbovec- Križevci zbog poplavljenog kolnika vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

U Sesvetskim Selima zbog poplavljenog podvožnjaka zatvorena je Letnička ulica.

12.02.2014. 08:02:00
http://metro-portal.hr/vatrogasci-cijelu-noc-ispumpavali-podrume-vodni-val-na-vrhuncu-tijekom-dana/83243/