Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2008. 23:11:52

Vaterpolska drama na suhom

Vaterpolisti splitskog kluba Mornar Brodospas kod Makarske iskakali iz plamtećeg autobusa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Marelja)

Dramatični sportski vikend imali su vaterpolisti splitskog Mornar Brodospasa. Doduše, drama se nije odvijala u bazenu u Dubrovniku, gdje su Splićani imali zakazan susret s Jugom, nego su uzbuđenja započela već oko 13 sati na magistrali blizu Makarske.

Naime, između naselja Drašnica i Igrana zapalio se autobus s igračima i stručnim stožerom Mornara. ‘Sidrun’ Mornara Jure Marelja prvi je shvatio da nešto nije u redu. - Sjedio sam na zadnjem sjedištu i vidio dim, shvatio sam da se motor zapalio. Vozač je zaustavio autobus i rekao da svi moramo što brže izaći - svjedoči Marelja, koji nam je ustupio fotografije koje je, nakon prvotnog šoka, uspio snimiti svojim mobitelom.

- Srećom, nije nas zahvatila panika, mirno smo izašli iz busa, koji je potom vatra zahvatila u samo nekoliko minuta - prisjeća se Marelja.

Vaterpolisti Mornara su u požaru, koji je potpuno uništio autobus, izgubili gotovo cjelokupnu sportsku opremu.

- Do Dubrovnika nije više imalo smisla ni pokušati doći, jer nismo imali u čemu igrati. Mnogi od nas su ostali i bez privatnih stvari, poput jakni, mobitela, iPodova... - rekao nam je Jure Marelja.

Izgorjela oprema i mobiteliIgrači Mornara ostali su bez cijele sportske opreme, a u vatri su stradali i mobiteli, jakne, iPodovi...
Utakmica Mornara s dubrovačkim Jugom odgođena je za sutra.

Motor autobusa s vaterpolistima Mornara planuo je oko 13.30 sati, a brzom intervencijom podgorskih i makarskih vatrogasaca, vatra je ugašena već nešto prije 14 sati.

Nasreću, u požaru nitko nije ozlijeđen, mada je, prema riječima trenera Joška Krekovića, u jednom trenutku bilo ‘stvarno dramatično’.

Mornarova utakmica s dubrovačkim Jugom odgođena je za utorak, 29. siječnja, kada će se Splićani na put najvjerojatnije zaputiti - kombijima.

Piše: Marko Podrug
27.01.2008. 23:11:52
http://metro-portal.hr/vaterpolska-drama-na-suhom/1681/