Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2008. 02:09:12

Varteksove ‘bebe’ poigravale se s Hajdukom

Zagreb prekinuo Dinamov niz od 61 utakmice u HNL-u s postignutim pogotkom, Rijeka remizirala u Šibeniku

Goran Sablić zaigrao je prvi put nakon ozljede i na kraju se ne može pohvaliti da je dobro pazio na Varteksova napadača Matiju Smrekara
Goran Sablić zaigrao je prvi put nakon ozljede i na kraju se ne može pohvaliti da je dobro pazio na Varteksova napadača Matiju Smrekara (Reuters)

Hajduk je u Varaždin došao s namjerom da pobjegne Rijeci na šest bodova, ali je na kraju doživio neviđeni potop. Varteksovi mladići nakon povijesnog prvog poluvremena utrpali su Splićanima čak četiri pogotka i zaslužili ovacije više od pet tisuća gledatelja na stadionu.

Osim po potonuću Jarnijevog broda u baroknom gradu, 24. kolo HNL-a ostat će upamćeno i po gradskom derbiju u Kranjčevićevoj. Naravno, ogled se neće pamtiti po nekoj briljantnoj igri budući da je završilo 0-0, nego po činjenici da je Dinamovoj briljantnoj seriji od 61 utakmice u HNL-u s postignutim pogotkom došao kraj.

Prvi pratitelj Dinama, Rijeka, i dalje je bez pobjede u nastavku prvenstva, no porazom Hajduka Dalićeva momčad se probila na drugo mjesto. Jučerašnje utakmice razjasnile su i situaciju na dnu: Međimurje je ‘čekiralo’ vizu za Drugu ligu, a Inter je remijem protiv Slavena korak bliže kvalifikacijama...

“Utakmica koju mi kao momčad i ja kao trener moramo što prije zaboraviti. Ovaj rezultat je realan, više od boda nismo ni zaslužili, igrali smo nemotivirano i bezvoljno, najlošije od kad sam ja ovdje. Ovo nam je lekcija uoči Kupa...”
Zvonimir Soldo
trener Dinama

Ipak, priča dana svakako je Hajdukova noćna mora u Varaždinu. Trener ‘bijelih’ Robert Jarni, odlučio je startati s iskusnim (i načetim) stoperskim parom Sablić-Živković i s napadačkim tercetom Rukavina-Verpakovskis-Cernat, što se na kraju pokazalo kao katastrofalan potez.

Varaždinski mladići Smrekar-Mujanović ismijavali su se s bivšim reprezentativcima i neumoljivo trpali lopte u mrežu Varvodića. U samo 35 minuta igre, splitski vratar je čak četiri puta vadio loptu iz gola. S druge strane, Hajdukovi napadači s Kalinićem na čelu proslavili su vratara Mađarića. Varaždinac je sve branio, a ono što nije mogao zaustavili su braniči ili vratnica. Hajduk je u prošlom kolu imao neviđeno puno sreće protiv Šibenika  i očito mu se sve to negdje moralo vratiti...

- Ne sjećam se kad smo stvorili toliko prilika, a izgubili utakmicu. Varteks je četiri puta pucao i četiri puta zabio. Što reći... - rekao je gostujući trener Robert Jarni, dok je domaći heroj Dražen Besek s velikim smiješkom slušao skandiranje njegova imena s tribina.

- Ponosan sam na svoje igrače. Povijesna je stvar pobijediti Hajduk na ovakav način. Igramo odlično - rekao je Besek.

Ostavka BračunaMilivoj Bračun podnio je ostavku na mjesto trenera Intera nakon novog domaćeg remija zaprešićkog prvoligaša.
- Ne mogu više izdržati. Iz kola u kolo suci nas kradu - rekao je Bračun, a direktor Branko Laljak još nije siguran hoće li ostavku uopće prihvatiti.
Što se tiče utakmice protiv Slavena, Bračun je bio u pravu - Inter je teško oštećen. Nevjerojatno je da sudac Trivković nije vidio povlačenje za dres Sivonjića koji se nalazio ispred prazne mreže. Vratar Rodić je trebao biti isključen, a za Inter je trebao biti dosuđen penal.
Za razliku od varaždinskog ‘vatrometa’, u Kranjčevićevoj su gledatelji gledali ‘kamilicu’ od nogometa. Dinamo bez žara, volje i igre, a Zagreb borben i motiviran. Rezultat svega je bijednih 0-0. Momci iz Kranjčevićeve čak su imali i nešto bolje prilike, a najbolju je propustio Mensur Mujdža u 55. minuti kada je zatresao gredu...

- Zagreb je bio stršljen, ‘zujali’ smo po cijelom terenu i nismo dopustili glavnim Dinamovim igračima da se razmašu i razigraju. Uvijek je jedan od njih bio u ‘sendviču’. Uz to, moji su igrači bili puni samopouzdanja, jer protiv Dinama je uvijek najlakše igrati - rekao je trener Zagreba Ćiro Blažević.

Jedna od neuobičajenosti jučerašnje utakmice je bila i blijeda igra Luke Modrića.

- Istina, ali morate uzeti u obzir da je posljednjih tjedan dana bio bolestan - branio je svog igrača Zvonimir Soldo.

Na Šubićevcu - ništa novo. Šibenik je ponovno promašio bezbroj sjajnih prilika, dok se krizi Rijeke ne vidi kraj. Nevjerojatno je da Dalićeva momčad već petu utakmicu zaredom ne zna za pobjedu, a još uvijek je na drugom mjestu. Međutim, s obzirom na rasplet događaja, Riječani mogu biti i sretni što je završilo 0-0. Šibenik je u prvom poluvremenu zapucao četiri stopostotne prigode, a Rijeka je u cijeloj utakmici, bez obzira što su 40 minuta imali igrača više (isključen Tabi), imala samo jednu.

- Imamo problema jer igramo u grču, i to moramo otkloniti. Bod je bod, Rijeka se bori za Europu i uvjeren sam da ćemo izboriti Kup Uefe - rekao je Dalić.
U vrlo dobrom slavonskom derbiju Osijek je preokrenuo gol manjka i pobijedio Cibaliju sa 2-1. U Čakovcu je Zadar predvođen Terkešem i Tomasovim pokazao put Međimurju prema drugoligaškom društvu...

Piše: Piše: Vlado Marinović
20.03.2008. 02:09:12
http://metro-portal.hr/varteksove-bebe-poigravale-se-s-hajdukom/4698/