Metro-portal.hr

objavljeno 19.07.2010. 19:45:00
NEPOKORENI GRAD

Varšavska: Bitka se nastavlja uz transparente, Bandiću poručeno da odlazi

Sam zagrebački gradonačelnik Bandić nije imao volje razglabati o aktualnim zbivanjima; samo je ustvrdio da svatko treba raditi svoj posao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)

Oko 19.30 sati kod Varšavske se okupilo 500-ak ljudi. Građani i dalje dolaze, uskoreo se očekuje i obraćanje organizatora prosvjeda. Kako trenutno stvari stoje, još se ne zna u kojem će smjeru ići povorka prosvjednika. Prema ranijim najavama, odredište bi trebalo biti Bandićeva upravljačka rezidencija, ali čini se da postoji novi plan. Prosvjednici su izvjesili brojne transparente ("Nepokoreni grad", "Bandiću odlazi, dosta nam je tvog delanja") uključujući nekoliko onih s Bandićevim likom koji ga opisuju kao „robu s greškom". Ugao Masarykove i Gundulićeve lagano se začepljuje.

>> Aktivisti se i danas okupili u Varšavskoj, traže ostavku ministrice graditeljstva

Sam zagrebački gradonačelnik Bandić nije imao volje razglabati o aktualnim zbivanjima. Samo je kratko prokomentirao događaje vezane uz Varšavsku ulicu, na kojoj je započela gradnja rampe u podzemnu garažu, ustvrdivši da svatko treba raditi svoj posao.

>> Mesić: HDZ nije odgovoran za Varšavsku, štetu će platiti građani

Bandić je, odgovarajući na pitanja novinara vezano uz gradnju u Varšavskoj rekao Novoj TV, dok je ispraćao djecu hrvatskih branitelja na ljetovanje, da svi trebaju raditi svoj posao pa će ovoj zemlji biti bolje. Upitan ne bi li trebao više reći o cijeloj situaciji, Bandić je rekao: "Dobili ste priopćenje o proceduri i zakonitosti".

>> Varšavska - neka se više nikad ne ponovi!

Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad za večeras u 19 sati najavili su novi prosvjed protiv gradnje u Varšavskoj ulici i, kako su rekli, "posjet gradonačelniku". Na dosadašnjim prosvjedima protiv gradnje u Varšavskoj, zatražili su, među ostalim, ostavku gradonačelnika Milana Bandića.

19.07.2010. 19:45:00
http://metro-portal.hr/varsavska-bitka-se-nastavlja-uz-transparente-bandicu-poruceno-da-odlazi/44769/