Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2010. 22:25:00
LIGA PRVAKA

Van Gaal: Važnije je zabiti gol nego braniti 1-0 iz prvog susreta

Od četiri polufinalista Lige prvaka Bayern ima najgoru obranu, koja je ove sezone u Europi primila 13 golova

(Getty Images)
Iako ima problema sa ozlijeđenim braničima uoči uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka u gostima kod Lyona, trener Bayerna Louis van Gaal nije previše zabrinut zbog toga.

"U utorak će puno važnije biti zabiti gol, negoli braniti prednost od 1-0 iz prve utakmice. Mi nismo ekipa koja razmišlja samo o tome kako sačuvati mrežu. Nikada nisam govorio igračima da igraju tako, pa neću niti sada", rekao je u ponedjeljak Van Gaal.

Od četiri polufinalista Lige prvaka Bayern ima najgoru obranu, koja je ove sezone u Europi primila 13 golova. Van Gaal još uvijek ne zna hoće li se do početka susreta oporaviti ozlijeđeni stoperi Martin Demichelis i Daniel Van Buyten, a defenzivni veznjak Anatolij Timoščuk zbog bolesti nije ni doputovao u Lyon. "Timoščuk me nazvao jutros kazavši da je bolestan, pa je ostao kod kuće", dodao je Van Gaal, koji se uzda u poznati njemački mentalitet i borbu do samo kraja.

"Osim njemačkih igrača u našoj momčadi ima i dosta stranaca, ali oni već toliko dugo igraju u Njemačkoj da su poprimili njemački mentalitet. Ova momčad ima nevjerojatnu mentalnu snagu, ove sezone smo nekoliko puta bili na pragu ispadanja, ali smo se uvijek vraćali iz mrtvih", dodao je trener Bayerna.

Ni veznjak njemačke momčadi Mark van Bommel, koji je prvu utakmicu propustio zbog kartona, nije previše zabrinut zbog slabe Bayernove obrane. "U puno gostujućih utakmica primili smo golove, ali to nije problem. Ako u utorak i primimo šest golova, a zabijemo pet, opet ćemo proći u finale", rekao je Van Bommel. (hina/metro-portal)

26.04.2010. 22:25:00
http://metro-portal.hr/van-gaal-vaznije-je-zabiti-gol-nego-braniti-1-0/38728/