Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2009. 18:23:16
NEZAPAMĆENO

Valovi od šest metara poharali šoltansku Maslinicu

Razrovana je plaža, oštećeni su mulovi i kamena riva, potopljeno je nekoliko brodova, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih

(Mirjana Blagajić/EPEHA/Cropix)

Naselje Maslinicu na zapadnom dijelu otoka Šolte danas su pogodili veliki valovi pri čemu je potonula jedna manja brodica, oštećena je kamena riva, a srušena su i dva rasvjetna stupa, izvjestila je splitska policija.

Valovi su razrovali plažu u Maslinici, izjavio je predsjednik Općinskog vijeća Šolta Boris Blagajić. Po njegovim riječima najsnažniji udar valova dogodio se danas oko podneva kad su valovi dosezali i visinu od sedam metara.

U tom razdoblju svakih desetak minuta su nadirala po tri golema vala koji su se prelijevali iznad lokalne prometnice koja se nalazi sedam metara iznad morske površine, objasnio je Bjalagajić dodavši kako je nadiranje tih valova osobno vidio jer se njegova kuća nalazi u neposrednoj blizini devet metara iznad morske površine.

"Ne pamtim da sam ikada vidio tako velike valove", kazao je Blagajić.

Maslinica, po Blagajićevim riječima broji oko 300 kuća, a zimi u tom naselju živi oko 150 stanovnika. U današnjem nevremenu nitko nije ozlijeđen, dodao je. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 18:23:16
http://metro-portal.hr/valovi-od-sest-metara-poharali-soltansku-maslinicu/28943/