Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2015. 11:00:00
ČINJENICE

Valentinovo - najkomercijalniji praznik na svijetu

Istraživanja potrošačkih navika pokazala su da je upravo Valentinovo najkomercijalniji praznik na svijetu

Crvene ruže kupuje 80 posto muškaraca
Crvene ruže kupuje 80 posto muškaraca (DeviantArt)

Valentinovo ili Dan zaljubljenih planetarni je praznik ljubavi, ili su nas barem mediji uvjerili da bi trebao biti takav i da ljubav, zapravo, cvjeta baš u veljači.

Posljedično, mnogi muškarci tada slobodno pokazuju svoju emotivnu i romantičnu stranu, tako da nije rijetkost da upravo na ovaj dan zaprose svoju djevojku, dok oni koji se još nisu odlučili na taj korak troše povelike sume na poklone i razne znakove pažnje, večere, zajedničke vikende i slično.

Trgovcima je Valentinovo jedan od najdražih dana u godini jer su istraživanja pokazala da se radi o najkomercijalnijem prazniku, a naročito su sretni cvjećari i trgovci slatkišima koji profitiraju kao niti jednog drugog dana.

Istraživanja su pokazala da je najveći broj kavalira, njih 80 posto, za ovaj dan odabrao crvene ruže, fine slatkiše i seksi donje rublje.

Vjerovali ili ne, izračunali su da na današnji dan 10 milijuna žena dobije bračnu ponudu, a najveći se broj njih i uda u roku od nekoliko mjeseci. 

S druge strane, oni koji nisu u vezama ne vole Valentinovo, preciznije, čak 37 posto ljudi smatra ga najgorim danom u godini. 

12.02.2015. 11:00:00
http://metro-portal.hr/valentinovo-najkomercijalniji-praznik-na-svijetu/83280/