Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2008. 23:26:01

Uzelac ubio Rafaja iz ljubomore

Tijekom krim-obrade policija je dobila i Uzelčevo priznanje da je ubio župnika

Policija još uvijek traži oružje kojim je počinjeno ubojstvo
Policija još uvijek traži oružje kojim je počinjeno ubojstvo (FAH)

Srećko Uzelac iz Ondića kraj Udbine priznao je da je na Cvjetnicu iz pištolja ubio Josipa Rafaja, župnika iz Generalskog Stola, potvrdio je jučer na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik PU karlovačke Nenad Kranjčec.

Ljubavni trokut

Provedenom kriminalističkom  obradom, rekao je, utvrđeno je kako  postoji osnovana sumnja da je počinitelj kaznenog djela ubojstva svećenika Josipa Rafaja upravo Srećko Uzelac.

- Utvrđeno je kako je motiv ljubomora osumnjičenog, a tijekom krim-obrade dobiveno je i njegovo priznanje o počinjenju ubojstva - priopćio je Nenad Kranjčec.

Mediji izvještavaju kako je motiv ovog stravičnog zločina najvjerojatnije ljubomora proizišla iz ljubavnog trokuta. U trokutu je ključna osoba bila Evica K., doseljnica iz Kaknja koja je bila u dugogodišnjoj vezi službeno sa Srećkom, a tajno sa župnikom Josipom Rafajem. Policija je jučer  odbacila tvrdnje da je  Uzelca policiji prijavila žena zbog koje je bio ljubomoran na svećenika Rafaja.

Djelatnici policije i dalje intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ubojstva svećenika, a pogotovo na pronalasku oružja kojim je ubijen. Suženo je područje na kojem se traga za pištoljem  kojim je u subotu, 15. ožujka, u kasnim večernjim satima ubijen župnik iz Generalskog Stola. Policija je potvrdila da je za oružjem jučer tragala na području rijeke Save u Zagrebu. Angažirani su i ronioci, no potraga je prekinuta zbog lošeg vremena.

Nije imao pomagača

Osumnjičeni Srećko Uzelac, koji je ubojstvo priznao u nazočnosti odvjetnika, a dosad nije bio evidentiran kao počinitelj kaznenih djela, nije imao pomagače u počinjenju ubojstva, a danas prijepodne bit će  priveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu. (METRO/EPEHA)

08.04.2008. 23:26:01
http://metro-portal.hr/uzelac-ubio-rafaja-iz-ljubomore/5603/