Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2010. 21:25:55
RADIMIR ČAČIĆ

Uvođenje poreza na visoke plaće proračunski je posve beznačajno

Čačić je naglasio da je ove godine postavljen rekord u razini nelikvidnosti u Hrvatskoj budući da je 1999. godine nelikvidnost iznosila 27 milijarda kuna, a danas je ona 29 milijarda

(Vlado Kos/Cropix)
Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci da je uvođenje 50-postotnog poreza na plaće iznad 25.000 kuna proračunski posve beznačajno iako je to možda politički dobar vladin potez.

Još jedna provjera vjerodostojnosti vlade bit će skori rebalans proračuna, rekao je i iznio podatke po kojima je u prva četiri mjeseca ove godine javna potrošnja povećana za 800 milijuna kuna od planiranog iznosa, a naplata prihoda podbacila je za 1,2 milijarde kuna.

Vladajuća politička struktura iskoristit će vanjskopolitičke uspjehe i završetak pregovora s Europskom unijom kako bi raspisala parlamentarne izbore u proljeće 2011. godine, rekao je, dodajući da će tzv. "kukuriku koalicija" potpisati sporazum o zajedničkom izbornom nastupu kad se bude znala barem naznaka tog datuma. Ocijenio je taj potpis formalnošću ističići kako je bitno da postoji jasno stajalište o zajedničkom izlasku na izbore. "Bilo bi veliko iznenađenje za mene osobno, a vjerujem i za Zorana Milanovića da ne dođe do tog sporazuma", rekao je Čačić. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 21:25:55
http://metro-portal.hr/uvodjenje-poreza-na-visoke-place-proracunski-je-posve-beznacajno/41108/