Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2013. 10:25:09
WTF?!

Ustavna kriza zbog referenduma o braku

Referendum kojeg vladajući ne žele, kao i dobar dio Hrvatske, istjerao na vidjelo probleme oko zakona

Hoćemo li ispasti zemlja zatucanih homofoba?
Hoćemo li ispasti zemlja zatucanih homofoba? (Arhiva)

Ukoliko dođe do referenduma koji traži inicijativa 'U ime obitelji', dovoljno bi bilo da na referendum izađe samo jedna jedina osoba i glasa za, čime bi se u Ustavu brak definirao kao zajednica muškarca i žene.

Stručnjaci za sve krive vladajuće koji su otezali s donošenjem novog Zakona o referendumu i njegovim usklađivanjem s Ustavom.

Problem je stvorio referendum o ulasku u EU koji je bio prilično upitan po zakonu, jer je lako mogao propasti zbog nedovoljne izlaznosti. Na taj način stvoren je okvir da referendum o braku prođe bez ikakvih problema, čega se u Banskim dvorima groze.

Unatoč svim naklapanjima s Markova trga, u slučaju da Ustavni sud donese odluku da se referendum može održati, vladajući će morati napraviti najveću kampanju do sada ukoliko žele na birališta izvući dovoljno ljudi da ga sruše.

Naime, izlaznost zagovornika referenduma nije upitna, jer će se upregnuti sve snage koje Kaptol drži pod kontrolom kako bi izlaznost bila što veće, a Milanović će onda morati objašnjavati svijetu kako Hrvatska nije zatucana zemlja homofoba, što će mu teško poći za rukom.

31.05.2013. 10:25:09
http://metro-portal.hr/ustavna-kriza-zbog-referenduma-o-braku/78442/